Niet-dringend medisch vervoer

  • Niet-dringend medisch vervoer
  • Van en naar het ziekenhuis, een revalidatiecentrum of een centrum voor herstel- of kortverblijf
  • Zo voordelig mogelijk en op maat van je noden

Soorten vervoer

Niet-dringend medisch vervoer is het vervoer van een zieke of minder mobiele persoon naar een zorginstelling (dus niet via de 112). Helan verzorgt het transport in samenwerking met i-mens. Vraag niet-dringend ziekenvervoer telefonisch aan via T. 02 218 22 22. Afhankelijk van je gezondheidstoestand organiseren we:

  • zittend vervoer
  • aangepast (rolwagen)vervoer
  • of liggend vervoer

Hoe vraag je niet-dringend medisch vervoer aan?

Moet je op consultatie bij je arts of ga je revalideren in een zorgomgeving? Kan je er zelf moeilijk geraken? Vraag je niet-dringend medische vervoer dan minstens 2 werkdagen op voorhand aan.

Vraag je rit aan.

Vraag niet-dringend ziekenvervoer telefonisch aan via T. 02 218 22 22. Kies eerst optie 1 (ziekenfonds) en vervolgens optie 5 in het keuzemenu. Buiten de openingsuren kan je kiezen voor optie 4. Zo word je doorverbonden met de dienst.

Een Helan-medewerker beantwoordt je vragen en bepaalt samen met jou welk soort vervoer je nodig hebt en wat financieel het voordeligst is voor jou.

Wij doen de rest, zodat je chauffeur je op het afgesproken moment en plaats oppikt voor een vlotte verplaatsing naar je afspraak.

kost niet-dringend medisch vervoer

Hoeveel kost niet-dringend medisch vervoer?

Wat je precies betaalt voor je rit, hangt in de eerste plaats af van het type vervoer. Als Helan-klant kan je sowieso eenvoudig een terugbetaling aanvragen van je ziekenvervoer. Dit geldt voor klanten in orde met hun ziekenfondsbijdragen.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Een brede kijk op jouw welzijn

18 januari
News

Terugbetaling van vervoer om gezondheidsredenen wijzigt

Moet je je soms verplaatsen om de nodige gezondheidszorgen te kunnen krijgen? De tegemoetkomingen van de vervoerskosten van deze verplaatsingen binnen de verplichte verzekering worden aangepast. Lees wat er verandert.

Blog

Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg

Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.