Hospitalia Assist

Bijstand inbegrepen in je hospitalisatieverzekering.

  • Inbegrepen bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus
  • Extra hulp voor, tijdens en na je opname
  • Kinderoppas, hulp in huis, vervoer en meer
  • Nachthulp voor alleenstaanden
Hospitalia Assist

Alles om thuis rustig te herstellen.

Ziekenhuisopnames worden steeds korter. In alle rust en comfort thuis kunnen herstellen is dan extra belangrijk. Dat kan met Hospitalia Assist, de bijstand van Hospitalia Medium en Hospitalia Plus.

Van hulp in je huishouden tot vervoer en een oppas voor je kind. Wij leveren  de helpende handen die jij nodig hebt. En dat vóór, tijdens of na je ziekenhuisopname of als je zwaar ziek bent.

Hospitalia Assist is inbegrepen bij Hopsitalia Medium en Hospitalia Plus. Je betaalt niet voor de diensten als je een van deze verzekeringen hebt. 

Ontdek alle hospitalisatieverzekeringen.

Al verzekerd?

Praktische vragen en antwoorden over je terugbetaling en ziekenhuisopname.

Extra hulp en comfort met Hospitalia Assist.

Hulp in huis en oppas

Per ziekenhuisopname of per toekenning van een zware ziekte heb je recht op 5 interventies voor hulp in huis of een oppas.

Icon
Hospitalia Assist, de bijstand van Hospitalia Medium en Hospitalia Plus

Transport en vervoer

Per ziekenhuisopname of toekenning van de waarborg zware ziekten krijg je tot 250 euro voor vervoer, met een maximum van 125 euro per rit.

Icon

Psychologische bijstand

Voor elke opname of toekenning van een waarborg zware ziekten krijg je tot 500 euro psychologische bijstand.

Icon

Bijkomende assistentie

Reken onbegrensd op hulp voor je administratie en telefonische assistentie. Voor deze interventies geldt geen plafond.

Icon
Hospitalia Assist

Goed om te weten

Je kan rekenen op Hospitalia Assist voor, tijdens, en tot 180 dagen na een opname in het ziekenhuis, of gedurende de periode dat een waarborg zware ziekten werd toegekend.

Lees de algemene voorwaarden van Hospitalia Medium of Hospitalia Plus voor meer informatie.

Praktische vragen en antwoorden

Je kan Hospitalia Assist inschakelen bij een dagopname, meerdaagse opname, thuisbevalling of zware ziekte op voorwaarde dat de gebeurtenis gedekt wordt door de hospitalisatieverzekeringen Hospitalia Medium of Hospitalia Plus.

Bij een bevalling in het ziekenhuis kan Hospitalia Assist alleen bij uitzonderlijke situaties worden aangevraagd. 

De bijstand van Hospitalia Assist is alleen geldig in België. Ook bij een door je hospitalisatieverzekering terugbetaalde opname in het buitenland, kan je bij je terugkeer in België geen beroep doe op Hospitalia Assist.

Neem hiervoor contact op met Hospitalia Assist op het nummer 02 560 47 86. Let wel op dat je dit zeker doet ten laatste 30 dagen na je opname in het ziekenhuis. Zo verlies je je recht op bijstand niet. Als je een zware ziekte hebt geldt deze termijn natuurlijk niet. Je kan Hospitalia Assist gedurende de hele periode van toekenning door de medisch adviseur inschakelen.

Nee. Hospitalia Assist is de bijstand van de hospitalisatieverzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Bij de basisverzekering Hospitalia is geen assistentie inbegrepen.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Helemaal niet. Hospitalia Assist zit mee inbegrepen bij de hospitalisatieverzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Je betaalt dus geen extra bijdrage voor de bijstand.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Wat zijn de voorwaarden?

Hospitalia Assist is de bijstand van de hospitalisatieverzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Voor deze verzekeringen geldt een leeftijdsbegrenzing, je kan aansluiten tot en met 65 jaar. Vanaf je 66ste kan je wel nog aansluiten bij Hospitalia, de betaalbare basisverzekering met uitstekende bescherming bij een opname.

Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen

Jazeker. Hospitalia Assist is de bijstand van de gezinsverzekeringen Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Deze hospitalisatieverzekeringen beschermen je hele gezin voor een opname in het ziekenhuis en bieden bijstand aan al je gezinsleden. Je kind, je partner en jijzelf. Jullie kunnen allemaal rekenen op Hospitalia Assist.

Hospitalia Assist is de bijstand van Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Voor deze hospitalisatieverzekeringen geldt een wachtijd van zes maanden. Dus ook Hospitalia Assist kan je pas vanaf de zesde maand na je aansluiting inschakelen.

En er is meer

Met Hospitalia Assist kan je rekenen op extra hulp bij een ziekenhuisopname. Maar ook als je ernstig ziek bent. Heb je de optie waarborg zware ziekten aan je hospitalisatieverzekering toegevoegd? 

Een brede kijk op jouw welzijn

Daghospitalisatie: wat je moet weten

Het gebeurt steeds vaker dat je voor kleine ingrepen even wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dit kan variƫren van een paar uur tot een hele dag, maar je zal er nooit moeten overnachten. Ook voor een dagopname kun je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering.

Extra zorg voor, tijdens en na je opname

Soms krijg je te maken met een ziekenhuisopname. Na je opname kun je op extra hulp rekenen via het dienstenpakket Hospitalia Assist.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.