Hoeveel kost een tandimplantaat?

Wil je weer met een stralende glimlach door het leven gaan? Dan is een tandimplantaat misschien een goede oplossing. Tandimplantaten zijn helaas niet goedkoop. Gelukkig betaalt de tandverzekering Dentalia Up iedere 2 jaar tot 2.200 euro voor de kosten van tandimplantaten terug!

Wat is een implantaat en een tandprothese?

Een tandimplantaat is een soort van kunstwortel, gemaakt uit titanium. Een implantaat wordt chirurgisch in de kaak geschroefd. Na vier tot zes maanden is het tandimplantaat volledig in het bot gegroeid. Vanaf dat moment kan het dienen als steun voor een prothese: een kroon, een brug of een uitneembare tandprothese. Elke tand van het gebit kan vervangen worden door een tandimplantaat.

Wat is een kroon en een brug?

Soms wordt er niet gewerkt met een implantaat, maar wel met een kroon of brug bovenop bestaande tanden. Daarbij wordt een holle kunsttand of meerdere kunsttanden over de bestaande tanden geschoven. Die bestaande tanden moeten daarvoor worden bijgeslepen.

Wat is een stifttand?

Een stifttand is een staafje met daarop een tandkroon. Het staafje wordt in de wortel aangebracht. Tandartsen gebruiken een stifttand wanneer de tandwortel nog gezond genoeg is, maar de tand gebroken of beschadigd is. Het verschil met een implantaat is dus dat de wortel van je tand behouden blijft.

 

Wanneer is een implantaat de beste oplossing?

Soms zitten kwetsbare tanden in de familie. Ook mensen die hun gebit goed verzorgen en regelmatig op tandartscontrole gaan, kunnen te maken krijgen met afbrokkelende tanden. Als je tanden niet meer te herstellen zijn, dan kan de tandarts voorstellen om implantaten en tandprothesen te plaatsen. Mensen met een kwetsbaar gebit kunnen zich verzekeren tegen de hoge kosten voor implantaten en protheses. Lees meer over de tandverzekering Dentalia Up.

Wat is de prijs van een tandimplantaat en kroon?

De prijs van een implantaat kan oplopen tot 2.000 euro en meer. Voor een kroon betaal je ongeveer 750 euro.

Wordt een tandimplantaat terugbetaald?

Tandimplantaten en protheses zijn niet goedkoop. De wettelijke ziekteverzekering voorziet een beperkte terugbetaling voor bepaalde situaties. Wil je goed beschermd zijn tegen de kosten voor implantaten? Dan kan je aansluiten bij Dentalia Up, de tandverzekering via Helan. Deze verzekering betaalt de kosten voor prothesen en implantaten tot 2.200 euro per 2 jaar terug.

Meer over Dentalia Up

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over de terugbetaling van implantaten en prothesen, of over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.