Jaarlijks tandartsbezoek

De terugbetaling van mondzorg en tandsteenverwijdering is afhankelijk van de verstrekkingen voor je tandartscontrole in het voorgaande kalenderjaar. Ben je dit jaar nog niet naar de tandarts geweest? Zorg dan dat je tijdig een afspraak maakt.

Krijg meer terugbetaald dankzij jaarlijkse tandartscontrole

Je krijgt meer terugbetaald voor een tandartsbezoek als je het voorgaande jaar bij je tandarts op controle geweest bent. Deze maatregel van de wettelijke ziekteverzekering maakt deel uit van het mondzorgtraject. De bedoeling hiervan is om mensen bewust te maken van het belang van het jaarlijkse tandartsbezoek. Hierdoor betalen meerderjarige personen minder remgeld als ze minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan.

Opgelet! Het gaat hierbij niet om parodontologie, tandheelkundige radiografieën en orthodontische verstrekkingen. Dit geldt ook niet voor prestaties die als bijkomend honorarium aangerekend worden bij personen die van de verhoogde tegemoetkoming genieten.

Heb je de tandverzekering Dentalia Up? Ook krijg je meer terugbetaald als je elk jaar preventief op controle gaat.

Ontdek de voordelen van de tandverzekering Dentalia Up

Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Weet dat je dan 100% terugbetaald krijgt voor preventieve tandzorg. Dit tot 1.250 euro per jaar en zonder wachttijd. Ontdek alle voordelen van de tandverzekering via Helan. 

Meer over Dentalia Up

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over de terugbetaling van tandingrepen en correcties, of over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.