Jaarlijks tandartsbezoek

Elk jaar naar de tandarts gaan, dat loont. De terugbetaling van mondzorg en tandsteenverwijdering is afhankelijk van de verstrekkingen voor je tandartscontrole in het voorgaande kalenderjaar. Ben je dit jaar nog niet naar de tandarts geweest? Zorg dan dat je tijdig een afspraak maakt.

Krijg meer terugbetaald dankzij jaarlijkse tandartscontrole

Je krijgt meer terugbetaald voor een tandartsbezoek als je het voorgaande jaar bij je tandarts op controle geweest bent. Deze maatregel van de wettelijke ziekteverzekering maakt deel uit van het mondzorgtraject. De bedoeling hiervan is om mensen bewust te maken van het belang van het jaarlijkse tandartsbezoek. Hierdoor betalen meerderjarige personen minder remgeld als ze minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan.

Opgelet! Het gaat hierbij niet om parodontologie, tandheelkundige radiografieën en orthodontische verstrekkingen. Dit geldt ook niet voor prestaties die als bijkomend honorarium aangerekend worden bij personen die van de verhoogde tegemoetkoming genieten.

Heb je de tandverzekering Dentalia Up? Ook dan krijg je meer terugbetaald als je elk jaar preventief op controle gaat.

Je tanden gezond houden?

Hoe zorg je ervoor dat de kosten voor tandzorg onder controle blijven? Lees het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Terugbetaling tandzorgen voor kinderen

Het jaarlijks mondonderzoek, het parodontaal mondonderzoek en de tandsteenverwijdering wordt voor kinderen jonger dan 19 jaar volledig terugbetaald. 

Opgelet! 

Lees hier meer over de terugbetaling van tandzorgen onder de 19 jaar.

Ontdek de voordelen van de tandverzekering Dentalia Up

Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Weet dat je dan 100% terugbetaald krijgt voor preventieve tandzorg. Dit tot 1.250 euro per jaar en zonder wachttijd. Ontdek alle voordelen van de tandverzekering via Helan. 

Meer over Dentalia Up

Ging jij dit jaar al naar de tandarts?

Een jaarlijks tandartsbezoek is niet enkel goed voor je mondgezondheid, maar ook voor je portefeuille! Je krijgt namelijk meer terugbetaald wanneer je jaarlijks naar de tandarts gaat.

Waar wacht je nog op? Plan nu je jaarlijks tandartsbezoek in bij je tandarts en investeer in je glimlach!

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.