Een tandverzekering zonder wachttijd?

Overweeg je een tandverzekering af te sluiten via Helan? Goed idee, want een mooi gebit kan duur zijn. Hou rekening met een wachttijd voor bepaalde tandzorgkosten. Lees hieronder wat de wachttijd is als je aansluit bij Dentalia Up, en welke tandzorg onmiddellijk na aansluiting terugbetaald wordt, zonder wachttijd.

Wat is de wachttijd?

Een tandverzekering verzekert een risico waarvan je hoopt dat het niet voorvalt. Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van deze dekking, wordt een wachttijd gerekend. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Tijdens de wachttijd betaal je dus al een premie, maar krijg je nog geen vergoedingen van je verzekering.

Sluit tijdig aan

Sluit tijdig aan bij een tandverzekering. Zo ben je goed verzekerd op het moment dat je dure tandzorg nodig hebt, voor jezelf of je gezin. Wacht niet tot je een tand moet laten trekken, een prothese nodig hebt of totdat je kind een beugel moet dragen.

Wanneer gaat de wachttijd in?

De wachttijd gaat in op de dag dat je aansluit bij de tandverzekering. Vraag je op 17 april een tandverzekering aan? Dan gaan de wachttijd en de tandverzekering op 1 mei in. Tijdens de wachttijd betaal je wel premies, maar krijg je nog geen extra terugbetaling voor bepaalde tandzorg, zoals orthodontie voor kinderen, protheses, bruggen en kronenimplantaten en parodontologie.

Geldt de wachttijd altijd?

Gelukkig zijn er uitzonderingen op de wachttijd. In onderstaande gevallen geldt er geen wachttijd:

Hoelang duurt de wachttijd?

De duur van de wachttijd is afhankelijk van het soort tandzorg:

Meer informatie over Dentalia Up

Met de aanvullende tandverzekering Dentalia Up verzeker je jezelf en je gezin tegen hoog oplopende tandkosten. Wanneer je wachttijd erop zit, kan je terugbetalingen aanvragen. Benieuwd hoeveel je terugbetaald krijgt? Bekijk hier welke mondzorgkosten gedekt worden, voor welke bedragen.

Opgelet: zorg dat je minstens 1 keer per jaar op tandartscontrole gaat. Zowel de wettelijke ziekteverzekering als de tandverzekering Dentalia Up betalen meer terug aan wie jaarlijks preventief op controle gaat.

Overweeg je een tandverzekering te nemen, maar twijfel je nog of het de moeite waard is? Bekijk dan nog even wanneer Dentalia Up interessant is.

Lees meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.