Een tandverzekering zonder wachttijd?

Overweeg je een tandverzekering af te sluiten via Helan? Goed idee, want een mooi gebit kan duur zijn. Hou rekening met een wachttijd voor bepaalde tandzorgkosten. Lees hieronder wat de wachttijd is als je aansluit bij Dentalia Up, en welke tandzorg onmiddellijk na aansluiting terugbetaald wordt, zonder wachttijd.

Wat is de wachttijd?

Een tandverzekering verzekert een risico waarvan je hoopt dat het niet voorvalt. Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van deze dekking, wordt een wachttijd gerekend. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen.

Wanneer gaat de wachttijd in?

De wachttijd gaat in op de dag dat je aansluit bij de tandverzekering. Vraag je op 17 april een tandverzekering aan? Dan gaan de wachttijd en de tandverzekering op 1 mei in. Tijdens de wachttijd betaal je wel premies, maar krijg je nog geen extra terugbetaling voor bepaalde tandzorg, zoals orthodontie voor kinderen, protheses, implantaten en parodontologie.

Geldt de wachttijd altijd?

Gelukkig zijn er uitzonderingen op de wachttijd. In onderstaande gevallen geldt er geen wachttijd:

  • Bij preventieve tandzorg
  • Bij schade aan het gebit door een ongeval of de behandeling van kanker
  • Als je al een gelijkaardige verzekering hebt, en overstapt op Dentalia Up

Hoelang duurt de wachttijd?

De duur van de wachttijd is afhankelijk van het soort tandzorg:

  • Er geldt geen wachtijd voor preventieve tandzorg en onvoorziene tandartskosten door een ongeval of kanker.
  • Er geldt een wachttijd van 6 maand voor curatieve tandzorg, zoals gaatjes vullen, tanden verwijderen en mondradiologie.
  • Er geldt een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie bij jongeren en voor protheses, implantaten en paradontologie.

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.