Blog

Op zoek naar een tof zomerkamp voor jouw kind?

Jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp: Helan zorgt dat het financieel haalbaar is. Kies het juiste kamp voor jouw kind, profiteer van je korting als Helan-klant, en krijg een terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Welk zomerkamp past bij jouw kind? 

 • Een kamp met een educatieve meerwaarde? Kies dan voor Idee Kids, de grootste organisator van externaat vakantiekampen in Vlaanderen. Bij hen staat een uitgebreid aanbod van sport-, knutsel- en spelplezier op het programma. 
   
 • Kriebels & Kuren organiseert actieve vakantiekampen met overnachting in binnen- en buitenland voor kinderen van 6 tot 18 jaar.
   
 • Sportieve grenzen verleggenElephant Camps zijn activiteitenkampen voor jongeren van 7 tot 17 jaar.
   
 • Op zoek naar een educatieve én sociaal stimulerende vakantie voor je kind? Dan beantwoordt Top Vakantie aan jouw verwachtingen. Hier primeert het educatieve aspect waarbij ook erg veel aandacht wordt besteed aan sociale ontplooiing. Deze kampen worden georganiseerd voor kinderen van 3 tot 18 jaar in binnen- en buitenland. 
 • Op zoek naar een unieke en creatieve uitdaging? Kies dan voor de kinder- en jongerenvakanties van Koning Kevin voor 5- tot 26-jarigen. Deze kampen gaan zowel in binnen- als buitenland door én dat op unieke locaties. Koning Kevin stimuleert speelsheid, verantwoordelijkheid en gedrevenheid en dit in functie van een maatschappijgerichte persoonsontwikkeling. 
   
 • Op kamp in een gezellige familiale sfeer? Dan moet je bij Chat Botté in de badstad De Haan zijn. Hier staat kinderen van 3 tot 17 jaar een onvergetelijk verblijf te wachten. 
   
 • Frans, Engels of Nederlands verbeteren? Dan zijn de leerrijke en leuke taalvakanties van Roeland vzw een must. Zij organiseren kampen in Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en Groot-Brittannië voor kinderen en jongeren tussen 7 en 19 jaar. De aanpak van Roeland is gericht op het aanleren van een vreemde taal op een creatieve manier.
   
 • Avontuur gecombineerd met een stevige dosis taal? Bekijk dan zeker het aanbod taal-, sport- en jeugdvakanties van Outside Jongerenvakanties. Deze kampen worden georganiseerd voor jongeren van 3 tot 19 jaar en dat zowel in binnen- als buitenland. 

Zoek hier het kamp dat bij je past

Voordelig op kamp dankzij Helan

Dankzij Helan bespaar je 3 keer op een vakantie voor je kind: 

 1. Helan-korting bij verschillende kamporganisatoren
 2. Terugbetaling voor kampen of speelpleinwerking
 3. Fiscale voordelen

Bekijk je voordeel

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Wat is het rotavirus?

Het rotavirus is niet zeldzaam. Bijna alle kinderen jonger dan 5 worden erdoor getroffen. Het is een besmettelijk virus, dat een infectie van maag en darm veroorzaakt, en koorts, diarree en braken geeft. Ook problemen met de vertering, en uitdroging komen voor.

Blog

Regen of sneeuw? Dit zijn de 6 leukste binnenactiviteiten voor kinderen

Kinderen hebben zo’n 2 uur beweging per dag nodig, maar op regenachtige dagen is dat niet zo vanzelfsprekend. Voetballen, ravotten of springtouwen gaat nu eenmaal niet zo goed binnenshuis. Gelukkig zijn er veel leuke alternatieve binnenactiviteiten voor kinderen die ervoor zorgen dat ze in beweging blijven én dat ze zich geen moment vervelen.

Blog

Logopedie: wat zijn de tarieven en hoeveel krijg je terugbetaald?

Steeds meer mensen brengen een bezoek aan de logopedist, vaak om spraakstoornissen of problemen met de taalontwikkeling van hun kinderen te behandelen. Maar wat zijn de gangbare tarieven en hoeveel krijg je eigenlijk een terugbetaling voor logopedie?

Blog

De jeugd onder druk: stress bij jongeren

Stress: niet alleen volwassenen hebben er last van. Waarom ook kinderen en jongeren er vandaag onder lijden, en hoe je daar best mee omgaat, lees je hieronder.