Blog

Inge testte een nieuw hoofdkussen, speciaal voor buikslapers

Inge heeft last van rug- en nekpijn en dat houdt haar regelmatig uit haar slaap. Valt ze uiteindelijk toch in slaap, dan wordt ze ’s ochtends geradbraakt wakker. Op aanraden van de slaapadviseur bij Helan Zorgwinkel testte Inge een Tempur kussen uit, speciaal voor buikslapers zoals zij.

Van de hel naar de hemel

Inge: “Ik kan het in 1 zin samenvatten: ik ben van de hel naar de hemel gegaan dankzij een hoofdkussen van Tempur. Het kussen is mij aangeraden omdat ik een buikslaper ben, en last van heb van mijn nek en schouders.” 

Pijn, gebroken nachten en een kort lontje

Inge: “Ik had eerder al een aangepast kussen, maar dat hielp niet echt. Ik kende niks anders dan gebroken nachten en ochtenden van enorm veel pijn. Ik geef toe: het werkte op mijn gemoed en ik had nogal een kort lontje.”

Zalig geslapen!

Inge: “De eerste nacht met het nieuwe kussen heb ik 20 minuten moeten zoeken naar de juiste slaaphouding. Maar daarna: zalig geslapen! Tijdens de testperiode ben ik maar een enkele nacht even wakker geworden. 

Ik zou het kussen echt aanraden aan iedereen die een buikslaper is en last heeft van slaapproblemen of wakker wordt met pijn.” Inge testte het Ombracio kussen van Tempur, via Helan Zorgwinkel.

Advies van Helan Zorgwinkel

“Goed slapen begint met een goede slaaphouding. Er zijn veel factoren die je nachtrust beïnvloeden, zoals bv. voeding of stress. Maar ook de keuze van je hoofdkussen kan ervoor zorgen dat je goed of net slecht slaapt.

Door te kiezen voor een kussen dat je hoofd en nek goed ondersteunt, slaap je niet alleen beter, je zal overdag ook minder last hebben van fysieke klachten.”

Is het bij jou tijd voor een nieuw hoofdkussen? Zo kies je het juiste model voor jouw specifieke slaaphouding.

Kom alles te weten over slaap

Wil je meer weten over slaap, slaapproblemen en hoe je dat aanpakt? Je leest er alles over in het e-book over slaap.

Ken jij alle feiten en fabels over slaap?

Doe de test

Deel dit artikel

Tags
Slapen

Verder lezen

Blog

Hoe pak je een slaapprobleem aan?

Wil je niet langer wakker liggen van een verstoorde nachtrust? Wacht dan niet te lang om professionele hulp te zoeken. Als je gedurende vier opeenvolgende weken met slaapproblemen kampt, is het tijd om een arts op te zoeken. Er bestaan verschillende behandelingen voor slaapproblemen. Ontdek hier hoe je iets kunt doen aan je slaapprobleem.

Blog

Welke slaapproblemen bestaan er?

Slapen is voor de mens onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Een nachtje slecht slapen kan een negatief effect op je concentratie en reactievermogen hebben. Op lange termijn kan slaaptekort slaapproblemen in de hand werken. Enkele tips voor een zalige nachtrust!

Blog

Tijd om slaappillen aan de kant te schuiven

Nachtrust is een van de belangrijkste pijlers voor een goede gezondheid. Slaap versterkt je weerstand, verbetert je prestatievermogen en je bouwt er nieuwe energie mee op. Toch kampt 1 op 3 Belgen met acute slaapproblemen en slaapt 1 op 10 zelfs chronisch slecht. Velen grijpen naar slaappillen en dat is niet zonder gevaar.

Blog

Hoe kan je slapeloosheid vermijden? 5 tips!

Je kunt de slaap niet vatten ook al ben je doodmoe? Je wilt graag slapen maar eens je in bed ligt, ben je klaarwakker? Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem.