Blog

TelePHON.digital helpt leerkrachten met stemproblemen

40 procent van de leerkrachten is ’s avonds uitgeput door intensief stemgebruik en 20 procent maakt zich zelfs zorgen dat stemproblemen ervoor kunnen zorgen dat ze moeten stoppen als leerkracht. Voor hen is de online hulp via TelePHON.digital een oplossing. Marleen is leerkracht lager onderwijs en getuigt.

“In het begin van mijn carrière had ik nergens last van, maar na 12 jaar lesgeven liet mijn stem het toch soms afweten. Ik voelde steeds vaker een druk op de keel, was snel vermoeid van het spreken en soms ook hees, vooral bij de start van het schooljaar. Het voelde dan alsof mijn stem wat fitness kon gebruiken.

Ik zocht naar oplossingen, maar dat bleek niet zo simpel. Ik zou eerst naar de huisarts moeten, dan naar een neus-, keel- en oorarts en pas na weken of maanden kunnen starten bij de logopedist. Zo lang afwezig blijven van school, dat kon ik mijn collega’s echt niet aandoen.

Daarom zocht ik via het internet andere oplossingen en kwam ik bij TelePHON.digital terecht. Dat is een betrouwbare medische site, opgericht door een neus-, keel-, oorarts en een logopedist.

Ik deed de stemtest via de website en na 24u kreeg ik al een rapport. Daarmee kon ik naar mijn huisarts of naar een andere zorgverlener, maar ik kon ook een training volgen via het platform.

Ik koos voor het laatste. De training startte met een videogesprek waarna de coach oefeningen voor me klaar zette. Na 14 dagen oefenen volgde een feedbackgesprek.

Bij mij hielpen de oefeningen heel goed, maar mocht er toch verdere hulp nodig zijn, dan zouden ze me naar de gepaste zorgverlener doorverwijzen. Ik ben zo blij dat ik de stap gezet heb om mijn stem te verzorgen. En dat ik het zelfstandig kon aanpakken, zonder mijn collega’s te belasten.”

Deel dit artikel

Verder lezen

voeten in water
Blog

Op zoek naar dat vakantiegevoel

Eindelijk vakantie… Een tijd waarin niets moet en veel mag. We gaan allemaal graag op zoek naar dat speciale ‘vakantiegevoel’. Maar wat als je je plannen moet bijsturen? Of wat als je een beetje bang geworden bent om te reizen?

dokter prikt arm
Blog

Bescherm je kinderen tegen kinkhoest en laat je vaccineren

Het kinkhoest vaccin wordt voor elke volwassene aanbevolen. Zeker als je in contact komt met pasgeboren baby's. Bovendien is het vaccin in de meeste gevallen gratis.

vrouw weegt zweet af
Blog

Weet wat je zweet

In de zomer zweet je wat af. Gezond denkt de één, vies denkt de ander. Onze perceptie over zweten – of de gevolgen daarvan – verschilt sterk van persoon tot persoon. Maar waar komt al dat zweet eigenlijk vandaag? We helderen het voor je op!

meisje eet een sandwich op
Blog

Naar school of het werk? Neem je gezonde lunch mee!

Genoeg van die saaie sandwich met kaas of salami? Jaloers op de frisse, kleurrijke, goed gevulde brooddoos van je buur? Tijd om jouw lunch te verrijken met gezonde(re) kost. Maar hoe zorg je nu precies voor een brooddoos die tegelijk gezond en lekker is? Onderstaande tips & inspiratie helpen je alvast op weg.