Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Vanaf 50 jaar geniet je een wettelijke terugbetaling voor een tandprothese. Deze wettelijke terugbetaling geldt echter enkel voor uitneembare tandprothesen. Het bedrag van de terugbetaling hangt daarnaast af van verschillende factoren. Lees hieronder welke voorwaarden van toepassing zijn.
Je hebt recht op de wettelijke terugbetaling voor een tandprothese als je 50 jaar of ouder bent. Volg je een mondzorgtraject en ga je minstens een keer per jaar naar de tandarts? Of heb je recht op een verhoogde verzekeringstegemoetkoming? Dan krijg je meer terugbetaald.
De wettelijke ziekteverzekering voorziet een tegemoetkoming voor uitneembare tandprothesen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een prothese voor het boven-, het ondergebit of voor beiden.
Een groot voordeel van uitneembare tandprothesen is het feit dat ze snel vervaardigd kunnen worden. Je tand(en) kunnen dus snel vervangen worden. Het is daarnaast gemakkelijk dat je de prothese uit je mond kan halen als dat nodig is.
Een uitneembare tandprothese is qua kleur gelijk aan die van de andere tanden in je mond. En de vorm is hetzelfde als die van de oorspronkelijke tand. Niemand zal dus zien dat je een tandprothese hebt. Lees hier meer over de wettelijke terugbetaling voor tandprothesen.
Lees er alles over in ons handig e-book
Een vaste tandbrug of ander vaste tandprothese vallen dus niet onder de wettelijke terugbetaling voor tandprothesen. Wil je beschermd zijn tegen onverwachte kosten als het gaat om mondzorg? Kies dan voor Dentalia Up.
Met deze aanvullende tandverzekering geniet je van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar voor een tandprothese, tandimplantaat, orthodontie, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging.
Ontdek waarom een gezond gebit belangrijk is in ons e-book met alle informatie over orthodontie en tandcorrecties!
Deel dit artikel
Verder lezen
Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf?
Tot voor enkele jaren had nog niemand er iets over gehoord. Vandaag komen kaasmolaren steeds vaker voor bij kinderen. Maar wat zijn kaasmolaren nu eigenlijk? Lees hier meer over..
Lees hier welke methodes er bestaan; wat de risico’s zijn van het bleken van je tanden en hoe je op een veilige manier je tanden bleekt.
Wanneer krijgt je kindje een eerste tandje en hoe weet je dat het zover is?