Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
De operatie is goed verlopen. Je mag naar huis, maar wat nu? Hoe krijg je de extra verzorging die je nodig hebt? Hoe krijg je die hoge ziekenhuisfacturen terugbetaald? In dit artikel helpen we jou een antwoord te vinden op al deze vragen. Zo kun jij na je operatie zorgeloos herstellen.
Na een operatie kan je behandelende arts je doorverwijzen om een revalidatie te volgen. Dit wordt doorgaans geregeld door de medische dienst van het ziekenhuis waar je de operatie hebt laten uitvoeren. Wanneer je niet wordt doorverwezen door een arts, maar toch nood hebt aan hulp, kun je ook terecht bij Helan. Afhankelijk van jouw persoonlijke noden, staan ze jou bij met het juiste advies. Download ook ons handig e-book over hospitalisatieverzekeringen.
Het is belangrijk om te weten dat jij je op twee verschillende domeinen moet informeren. Allereerst is er het administratieve aspect waarbij je moet nagaan op welke tegemoetkomingen je recht hebt. Afhankelijk van de ernst van de operatie, zul je ook voor een bepaalde tijd moeten revalideren. Op beide domeinen zoekt Helan mee naar oplossingen.
De gevolgen van een operatie eindigen niet wanneer je het ziekenhuis verlaat. Daarom is het belangrijk dat je goed wordt ingelicht over je rechten en plichten. Onze medewerkers van de sociale dienstverlening beantwoorden jouw vragen zo snel mogelijk. Zij bieden ondersteuning op jouw maat en onderzoeken op welke tegemoetkomingen je al dan niet recht hebt en voor wat je beroep kunt doen op je hospitalisatieverzekering. Ook voor juridisch advies omtrent je ziekenhuisfactuur kun je bij hen terecht.
Wanneer je uit het ziekenhuis wordt ontslagen, kan het zijn dat je je wat onzeker voelt om terug de draad op te pikken. Het kan ook zijn dat je ervoor kiest om voor een bepaalde tijd in een zorgverblijf te logeren voor je weer naar huis keert. Deze keuze is persoonsgebonden en zal afhangen van jouw persoonlijke wensen en behoeften op dat moment.
Alvorens je een operatie laat uitvoeren, is het aangewezen op voorhand al eens na te denken over de hulp die je nodig hebt om erna zorgeloos te herstellen. Onderstaande checklist helpt je hierbij:
Zijn jouw vragen nog niet beantwoord? Contacteer ons vrijblijvend voor advies dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In ons e-book kom je er alles over te weten.
Ontdek onze hospitalisatieverzekering
Deel dit artikel
Verder lezen
Ben je arbeidsongeschikt en wil je opnieuw aan het werk? Je kunt terugkeren naar de arbeidsmarkt via een geleidelijke werkhervatting. Vraag vooraf wel de toestemming aan je ziekenfonds!
Wanneer je door ziekte, een ongeval niet kan werken, word je arbeidsongeschikt verklaard. Bij arbeidsongeschiktheid komt heel wat kijken. Wij zochten het even voor je uit en lichten de meest gebruikte termen toe.
Sommige zwangere of pas bevallen vrouwen kunnen via werkverwijdering tijdelijk of volledig stoppen met werken. Bijvoorbeeld wanneer je werkomgeving risico’s meebrengt voor jezelf of voor je kind. Heb jij recht op werkverwijdering tijdens of na je zwangerschap?
Quarantaine, ziek of niet ziek, … welke getuigschriften bestaan er allemaal? We helpen je om de verschillende types van elkaar te onderscheiden.