Zorgverblijf

Wij vinden het belangrijk dat wie ziek of zorgbehoevend is, er zo snel mogelijk weer bovenop geraakt. Een zorgverblijf kan hierbij helpen.

Word klant

Sluit online aan of maak een afspraak

Vergoeding voor herstellende en mantelzorger

Na een ziekenhuisopname of zware behandeling kan je ervoor kiezen om verder te revalideren in een zorgverblijf. In de meeste centra kan je partner of mantelzorger gewoon meekomen.

De vergoeding voor een zorg- of herstelverblijf in een erkend hersteloord voor de herstellende bedraagt 35 euro per dag. Voor de mantelzorger is dit 15 euro per dag.

Belangrijk: wij ontvingen de melding dat Dunepanne VZW het faillissement heeft aangevraagd. In afwachting van de aanstelling van een curator kan je nog steeds in Dunepanne verblijven als je reeds een boeking maakte. Nieuwe boekingen zijn voorlopig niet meer mogelijk. Meer info vind je hier.

  • Digitaal: met de Mijn Helan app (mobiel) of via Mijn Helan (desktop). Vergeet je kleefzegel niet.
  • Per post naar Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk, voorzien van een witte kleefzegel. Of deponeer het in een Helan-brievenbus in je buurt.

Wil jij ook genieten van onze voordelen?

Klant worden bij Helan Ziekenfonds is heel eenvoudig. Sluit online aan of laat je adviseren door één van onze medewerkers. De keuze is aan jou!

Sluit aan of Vraag vrijblijvend advies

 

Veelgestelde vragen

Een zorgverblijf is een tijdelijk en kort verblijf met een vooraf bepaalde duur in een erkende en aangepaste instelling. Tijdens een zorgverblijf ligt de nadruk op revalideren, niet op behandelen.

De meeste herstellingsoorden bieden de mogelijkheid om iemand mee te brengen tijdens het zorgverblijf (bv. een partner of mantelzorger). Bij twijfel kan je het best contact opnemen met jouw zorgverblijf.

Nee. Tijdens een zorgverblijf ligt de nadruk op revalideren, niet op behandelen.

Dienst Maatschappelijk Werk

Onafhankelijk leven met een beperking, optimaal helpen als mantelzorger: reken op onze maatschappelijk werkers voor advies, bemiddeling of ondersteuning.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Zorg en ondersteuning

Kraamzorg, thuiszorg, thuisverpleging, zorgmateriaal, financiële steun of persoonlijk advies. Reken op het zorgaanbod van Helan en vind de ondersteuning die je zoekt.

Woningaanpassing

Comfortabel wonen met een optimale levenskwaliteit, dankzij gratis advies op maat van onze ergotherapeuten.