Coronamaatregelen

Betrouwbaarheid en kwaliteit. Daar gaan we voor bij Helan Huishoudhulp, ook in tijden van corona. We blijven investeren in de opleiding en ondersteuning van onze huishoudhulpen, maar wel op een veilige manier. Lees hier alle richtlijnen. Voor jouw veiligheid, die van je naasten én onze huishoudhulpen. 

Veiligheidsmaatregelen

Ben je ziek, al dan niet vermoedelijk besmet door het coronavirus of in quarantaine? Annuleer je huishoudhulp meteen. 

Huishoudhulpen die ziek zijn gaan niet aan het werk.

Geef geen hand bij het begroeten van jouw huishoudhulp. Respecteer de 'social distance' afstand van 1,5 meter.

Ben je in de woning aanwezig, begeef je dan in een aparte ruimte. Moet je toch in dezelfde ruimte zijn, dan is een mondmasker dragen verplicht. Dit geldt ook voor je gezinsleden.

Verlucht je woning 30 minuten voor aankomst van je huishoudhulp. Als je over mechanische ventilatie beschikt, gebruik die dan maximaal.

 • Een ontsmettingsmiddel of een zeepsopje. Zo kan jouw huishoudhulp als eerste taak de aanraakvlakken reinigen (deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, tafel, aanrecht, afstandsbediening en sanitair: spoelknop, handsteun, kraan). Communiceer dit aan je huishoudhulp.
 • Poetsdoeken die vooraf gewassen zijn op min. 60° C. Was ze na het poetsen opnieuw op min. 60° C.
 • De mogelijkheid om de handen geregeld te wassen met stromend water en zeep. Leg papieren handdoeken klaar of handdoeken gewassen op min. 60° C. Deponeer papieren zakdoeken altijd zelf in een gesloten vuilbak.

Betaal bij voorkeur met elektronische dienstencheques om besmetting te vermijden. Betaal je toch nog met papieren dienstencheques, leg ze dan op een duidelijke plaats ingevuld en ondertekend klaar voor je huishoudhulp. Je hulp zal de cheques meenemen in een plastieken zakje om zo rechtstreeks contact te vermijden.
 

Materiaal

Onze huishoudhulpen krijgen een veiligheidspakket om zichzelf en jou te beschermen. Dit pakket bevat:

 • handschoenen voor nat werk
 • wegwerphandschoenen
 • ontsmettingsgel en mondmaskers
 • handdoekrol en handcrème

Je huishoudhulp ontvangt ook instructiefiches met hygiënische richtlijnen.
 

Coronamaatregelen Helan Huishoudhulp

Toegestane taken

Onze huishoudhulpen mogen voortaan opnieuw vuile was sorteren en in de wasmachine steken, en lakens van het bed verwijderen. Wel moeten ze deze richtlijnen respecteren: 

 • geen wasgoed of lakens opwarrelen of opschudden
 • geen wasgoed of lakens tegen het lichaam houden
 • handschoenen en een schort dragen
 • handen wassen

Verplichte quarantaine na vakantie

Ik moet na een vakantie verplicht in quarantaine. Mag mijn huishoudhulp komen?

Om alles veilig te laten verlopen is het belangrijk dat iedereen de reisadviezen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken nauwgezet opvolgt. We vragen ook aan onze huishoudhulpen om deze adviezen strikt na te leven.

Moet je na een vakantie verplicht in quarantaine door de overheid? Denk er dan aan om je huishoudhulp onmiddellijk te annuleren. Zo krijgt je huishoudhulp niet te maken met plots loonverlies en vermijd jij extra kosten. We annuleren je huishoudhulp kosteloos als je het ons minstens 5 werkdagen op voorhand doorgeeft. Indien je de hulp laattijdig annuleert, moeten we de poetsbeurt helaas aanrekenen. 
 

Hou er rekening mee dat alle maatregelen nog steeds van toepassing zijn voor personen die gevaccineerd zijn.

Neem contact op met je consulent. Hij of zij helpt je graag verder. Je contacteert het consulententeam snel en makkelijk via de Helan Huishoudhulp app.