Werken bij Helan kinderopvang

Onze kinderen een tweede thuis geven, daar streven we naar. Dat ook jij je als een vis in het water voelt bij ons, vinden we even belangrijk.

 • Groei: ondersteuning, coaching en training
 • Hartelijkheid: een warm team met fijne collega’s
 • Zekerheid: de grootste kinderopvang in Vlaanderen
 • Initiatief: ruimte voor jouw inbreng en creativiteit
 • Voldoening: een heerlijke job die nooit verveelt
Ontdek onze vacatures

Iedereen telt

Helan Kinderopvang vormt een grote organisatie in de wereld van de kinderopvang, waarbij diversiteit, kwaliteit én respect centraal staan. Bij ons is niemand een nummer, en meer dan 650 kinderbegeleiders en 90 onthaalouders voelen zich dan ook als een vis in het water bij ons. Ga je aan de slag bij ons. Reken dan op intensieve coaching en begeleiding, fijne collega's en een persoonlijke aanpak.

Waarop kan je rekenen bij ons?

Je wil groeien. Beter worden in wat je doet. Een positieve mindset, een ruime blik en de wil om ervoor te gaan. Dat is wat de doorslag geeft als je je aanmeldt bij Helan. Reken op ondersteuning, op alle vlakken. 

Pedagogische inzichten, de werking van je opvang, de juiste materialen en producten, … Niets verliezen we uit het oog. Je krijgt ondersteuning op elk vlak:

 • Individuele begeleiding en opvolggesprekken voor elk kind in je opvang.
 • Nieuwe inzichten die de werking van je opvang verbeteren, worden gestroomlijnd gecommuniceerd en doorgevoerd.
 • Een vaste vertrouwenspersoon die voor je klaarstaat als je zorgen hebt of op een probleem botst.
 • Een open en transparante manier van werken waarin betrokkenheid voorop staat.
 • Trainingen waarmee je sterker in je schoenen staat en vol vertrouwen kan groeien in je rol als kinderbegeleider of onthaalouder.
 • Alle middelen om vlot met de ouders van je kinderen te kunnen communiceren en overleggen. 

Een positieve mindset, een ruime blik en de wil om ervoor te gaan. Dat is wat de doorslag geeft als je je aanmeldt bij Helan. En dat is ook wat ervoor zorgt dat je in een fantastisch team terecht komt. 

Het juiste diploma of certificaat is noodzakelijk of de wil om dit te behalen door werken en studeren te combineren. Maar je attitude is minstens zo belangrijk. We doen er dan ook alles aan om de goede sfeer en dynamiek van onze kinderopvang te behouden, en zelfs te verbeteren waar het kan. Daarom selecteren we, naast competenties, ook op persoonlijkheid en attitude. Zo kom je terecht in een gedreven team, waarin iedereen aanvaard wordt en waar je écht op kan rekenen. 

Niet het noodzakelijke diploma op zak, maar wel gemotiveerd om kinderbegeleider te worden? Combineer leren en ervaring opdoen bij ons. Dat doe je via een traject voor sociale tewerkstelling, het programma kiesvoordekinderopvang of een structureel instroomkanaal. 

Vind je om uiteenlopende redenen moeilijk werk op de arbeidsmarkt? Helan zet haar schouders mee onder sociale tewerkstelling. Kom jij daarvoor in aanmerking? Dan zoeken we een plekje voor jou in één van onze kinderdagverblijven. Je volgt een traject waarbij je opleiding met werkervaring op de vloer combineert. Rond je dit met succes af, dan ben jij helemaal klaar voor de regulier contract!

Kom je in aanmerking voor Individueel Maatwerk (IMW)? Neem zeker contact met ons op. We bekijken of er mogelijkheden zijn voor jou als logistiek medewerker of kinderbegeleider in één van onze kinderdagverblijven.
Ook een traject via TWE/artikel 60 als logistiek medewerker of kinderbegeleider behoort tot de mogelijkheden, evenals:

 • werkervaringsstages (WES)
 • beroepsverkennende stages (BVS)
 • AMA-stages (arbeidsmatige activiteiten)
 • IBO (individuele beroepsopleiding).

Aanmelden voor sociale tewerkstelling

“Ik vind de visie op kinderopvang bij Helan fantastisch. De waarden uit onze Waardenboom zitten in alles wat we doen. Bovendien is er altijd ruimte voor eigen inbreng en frisse ideeën. Dat maakt mij echt gelukkig in mijn job.”

Lydie (Kinderbegeleider)

“Het fijnste aan mijn job vind ik het coachen van de kinderbegeleiders, het uitdragen van de Helan-waarden in onze kinderdagverblijven en het contact met ouders en kinderen. Ik werk zelf ook in een hecht team van teamleiders. Dat motiveert en inspireert mij. ”

Katrien (Verantwoordelijke Kinderopvang)

“In het kinderdagverblijf kan ik dingen zelf in handen nemen. Dat houdt mijn job boeiend en vol variatie. Net wat ik nodig heb, want ik ben heel creatief. Tegelijk sta ik er nooit alleen voor. Mijn collega’s zijn er altijd, en ik voel me gewaardeerd door elk van hen. ”

Tom (Kinderbegeleider)

Meer ervaringen

Lydie
Katrien
Tom

Nog meer jobs bij Helan

Een job als adviseur voor onze ziekenfondsklanten? Of misschien wil je onze huishoudhulpen aansturen? Naast onze geweldige kinderopvang, is er ook een vlot draaiend ziekenfonds en kunnen onze klanten rekenen op de diensten poets- en strijkdienst en de gezinszorg.

Ontdek alle vacatures

Een brede kijk op jouw welzijn

oma geeft kind eten
19 augustus
News

Helan Kinderopvang zoekt vrijwilligers

Helan Kinderopvang is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers ter ondersteuning van de kinderdagverblijven. Maar wat houdt deze rol als vrijwilliger nu juist in? Lees het in deze blog.

Expert

Interview met een kinderverzorgster

Dana is kinderverzorgster bij kinderdagverblijf Boskabouter in Melle en zorgt samen met haar collega’s dagelijks voor zo’n 21 kinderen die tussen de 2 maanden en 2,5 jaar oud zijn. Zij vond 5 jaar geleden haar roeping in het verzorgen van de allerkleinsten. Kinderverzorgster, wat houdt dat eigenlijk in? Ontdek hier alles over dit buitengewoon beroep.

Blog

Kinderopvang, wanneer start je de zoektocht?

In sommige steden is de zoektocht naar een plekje voor je oogappel niet evident. Want je wil uiteraard een kinderdagverblijf of onthaalouder waar jij je als ouder goed bij voelt. Wanneer kan je op zoek gaan naar een kinderdagverblijf of onthaalouder?