Thuisverpleging

 • Tijdelijk, langdurig of blijvende verpleegkundige hulp
 • Door professionele verpleegkundigen
 • Op maat van je zorgnood

 

Thuisverpleging aanvragen

Verpleging bij je thuis

De professionele en gemotiveerde verpleegkundigen van Helan verlenen zorg op maat. Ze komen bij je langs op afgesproken tijdstippen en nemen voldoende tijd voor je medische en persoonlijke verzorging.

Om maximaal aan te sluiten bij je wensen en noden plannen we een eerste thuisbezoek in om je zorg te bespreken. Heb je alleen hygiënische zorg nodig? Dat kan zonder doktersvoorschrift. Voor alle andere ondersteuningen vragen we wel een voorschrift van je arts. Zo zijn we zeker dat je precies die zorg krijgt die je nodig hebt.

 

De taken van een thuisverpleegkundige

Onze thuisverpleging omvat een brede waaier aan taken en ondersteuning. Onze ervaren mensen staan in voor:

 • inspuitingen
 • wondzorg
 • aanbrengen van verband of steunkousen
 • stomazorg 
 • toiletverzorging
 • medicatiebeleid
 • toedienen van sondevoeding
 • palliatieve zorg
gratis thuiszorg

Voordelig zorg aan huis

Thuisverpleging door een geconventioneerde verpleegkundige, zoals de medewerkers van Helan, is gratis. We betalen de wettelijke tussenkomst voor de zorgen rechtstreeks aan de verpleegkundige, enkel geldig voor klanten die in orde zijn met de bijdragen aanvullende voordelen. Je hoeft dus niets voor te schieten.

Thuisverpleging aanvragen

Telefonisch

Je vraagt thuisverpleging telefonisch aan. Bel op 02 218 22 22. Neem je telefonisch contact op buiten de openingsuren? Optie 2 en daarna optie 4 in het keuzemenu brengt je bij de juiste dienst.

Online

Dien je aanvraag online in. Wij nemen contact met je op om je thuisverpleging te regelen.

thuis wonen

Blijf langer zelfstandig thuis wonen

Minder risico op vallen? Jezelf slim en veilig organiseren bij jou thuis? We delen tips van onze ergotherapeuten. Zo kan je stap voor stap werken aan een nog veiligere thuis. 

Ontdek alle tips

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.