Kiezen voor Helan Zorgkas

Met het oog op jouw welzijn richtten de Onafhankelijke Ziekenfondsen een eigen zorgkas op. Als klant van Helan Ziekenfonds heb je zo je ziekenfonds en je zorgkas onder 1 dak. En dat heeft heel wat voordelen.

Je voordelen als klant:

  • 1 aanspreekpunt voor je ziekenfonds en je zorgkas.
  • Sociale dienstverlening voor wie een zorgbudget nodig heeft.
  • Zorg op maat, zoals gezinszorg, poetshulp of ergotherapeutisch advies.
Klant worden Bereken je bijdrage

Wat doet een zorgkas?

De dagelijkse werking van de Vlaamse sociale bescherming is in handen van een zorgkas. Er zijn 6 erkende zorgkassen, waaronder die van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 

Dit zijn de taken van een zorgkas:

  • personen aansluiten
  • bijdragen innen
  • aanvragen voor zorgbudgetten verwerken
  • zorgbudgetten uitbetalen.

Overstappen naar Helan Zorgkas

Ben je aangesloten bij een andere zorgkas maar wil je het voordeel van alles onder 1 dak? Overstappen naar Helan Zorgkas is een fluitje van een cent.

Download het mutatieformulier.

Download het mutatieformulier. Vul het in en onderteken.

Scan je ingevuld mutatieformulier in en bezorg het ons digitaal.

Praktische info over je aansluiting

Woon je in Vlaanderen en ben je ouder dan 25, dan is de aansluiting bij een zorgkas verplicht. Zodra je 1 dag in Vlaanderen woont, moet je de volledige premie van dat jaar betalen. Ben je jonger dan 26, dan kan je niet aansluiten maar wel een tegemoetkoming aanvragen. De zorgkas maakt je dossier aan.

Onderneem je zelf geen stappen om aan te sluiten bij een erkende zorgkas, dan word je automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas, de zorgkas van de Vlaamse overheid.

Woon je in Brussel-hoofdstad (postcode 1000 tot en met 1210) dan is aansluiten bij een zorgkas niet verplicht.

Dienst Maatschappelijk Werk

Onafhankelijk leven met een beperking, optimaal helpen als mantelzorger: reken op onze Dienst maatschappelijk werk voor advies, bemiddeling of ondersteuning.

Thuiszorg

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.