Jouw voordelen bij Helan Ziekenfonds in 2023

Helan Ziekenfonds zorgt naast snelle terugbetalingen van je medische kosten, een uitkering als je ziek bent en persoonlijk advies door onze medewerkers, ook voor een ruim aanbod aan voordelen en extra terugbetalingen.

Om jou als klant een sterk pakket aan voordelen te kunnen blijven aanbieden, en je voordelen in 2023 zelfs uit te breiden, stijgt in 2023 je ledenbijdrage voor Helan Ziekenfonds van 8,75 euro naar 9,50 euro per maand. We hebben bewust niet de volledige indexering doorgevoerd. Zo blijft je ziekenfonds betaalbaar.

 

Ons voordelenpakket groeit

Voetverzorging

Wat in 2022 enkel terugbetaalbaar was voor diabetici, is in 2023 een voordeel voor iedereen. Krijg 5 euro per voetverzorging terug (max. 4 beurten per jaar).

Kraamzorg

Krijg hulp bij de verzorging en opvolging van je kindje. Als beide ouders aangesloten zijn bij Helan, verdubbelt het voordeel kraamzorg van 150 euro naar 300 euro.

FibriCheck-app

Met FibriCheck spoor je vroegtijdig voorkamerfibrillatie op. Dankzij Helan Ziekenfonds maak je gratis gebruik van de FibriCheck-app en betaal je geen jaarabonnement t.w.v. 49,99 euro.

The Pelvic Floor

Neem je bekkenbodemgezondheid zelf in handen via het platform The Pelvic Floor. Helan biedt een gratis try-out traject aan en een korting van 50% op het 12-weken work-out programma.

Ziekenvervoer

N.a.v. de wijzigingen in tarieven van de vervoersmaatschappijen zal de maximum terugbetaling verhoogd worden van 600 euro naar 1.400 euro voor niet dringend ziekenvervoer.

Kampen en speelpleinwerking

Het voordeel wordt opgetrokken naar 5 euro per dag voor alle activiteiten, en dit voor max. 40 dagen per jaar. Omdat er een franchise geldt van 10 euro, krijg je dus tot 190 euro terugbetaald. De terugbetaling geldt voor kampen van min. 2 opeenvolgende dagen. Schooluitstappen, speelpleinwerking en buitenschoolse opvang tijdens schoolvakanties kunnen voortaan ook al vanaf 1 dag.

Administratieve bijdrage huishoudhulp

De administratieve bijdrage huishoudhulp bedraagt vanaf 2023 75 euro per jaar. Als lid van het ziekenfonds ontvang je daarop een korting van 55 euro via de aanvullende voordelen.

Ook deze voordelen wijzigen

  • Uitbreiding van het gamma van de Helan Zorgwinkel met producten voor kinderen met een hogere zorgnood.
  • De tussenkomst kampen voor kinderen met een medische problematiek geldt nu ook voor kinderen met brandwonden.
  • Toevoeging van Be4Balance en Movimento aan de centra voor obesitasbegeleiding.
  • Wegens krapte op de arbeismarkt in de sector, verdwijnt het voordeel 'huishoudhulp bij geboorte' 2023. In ruil hiervoor werd het voordeel kraamzorg uitgebreid.

Waarom veranderen de voordelen en de bijdrage?

De samenleving staat niet stil en Helan volgt de innovaties op de voet. Jaarlijks nemen wij onze voordelen onder de loep en kijken we waar de wettelijke verzekering nog onvoldoende tussenkomt. Zo steunen we jou om bewust te kiezen voor je gezondheid, met voordelen waar je echt iets aan hebt.

Ken je deze voordelen al?

Tot 100 euro voor sport en bewegen

Krijg jaarlijks een beweegbonus tot 100 euro met onder meer lidgeld sportclub, sportevents en sportonderzoeken.

Icon

Psychotherapie tot 120 euro

De kosten voor psychotherapie worden ruim terugbetaald, jaarlijks tot 120 euro. Krijg ook 5 gratis gesprekken met een psycholoog.

Icon

Tot 1.500 euro voor logopedie

Krijg elke 5 jaar tot 1.500 euro per persoon voor logopedie terugbetaald.

Icon

Orthodontievoordeel van 1.050 euro

Tot 1.050 euro voor de beugel van je kind.

Icon

Tot 25 euro voor preventie

Krijg per jaar tot 25 euro terug voor aangekochte preventieartikelen in de Helan Zorgwinkel.

Icon

Tot 72 euro voor acupunctuur, osteopathie en chiropraxie

Jaarlijks tot 72 euro terugbetaald voor alternatieve behandelingen.

Icon

Tot 60 euro voor een bril of lenzen

Krijg elk jaar tot 60 euro voor de aankoop van een bril of lenzen.

Icon

Dit is nog niet alles...

Deze terugbetalingen zijn slechts een greep uit ons aanbod. Helan Ziekenfonds is er voor jou, in elke levensfase, met voordelen op maat.

Ontdek hier al onze voordelen

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.