Blog

Ecologische producten: goed voor jou, goed voor je huishoudhulp

Werken ecologische producten net zo goed als de klassieke? Wij namen de proef op de som. Onze huishoudhulpen gingen twee weken lang aan de slag met ecologische producten. Waarna wij natuurlijk, nieuwsgierig als we zijn, heel benieuwd waren naar de bevindingen van onze experten.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Samen met Ecover gingen we aan de slag. De producent van ecologische producten stuurde onze huishoudhulpen een gloednieuw assortiment op, waarna zij de kans kregen om daar hun ongezouten mening over te geven. En laat er geen misverstand over bestaan: onze huishoudhulpen weten wat ze doen. Dat bleek ook uit de resultaten van de enquête die we met hen afnamen.

Dit vonden onze experts van de ecologische producten

"Ik vond het resultaat na het poetsen eigenlijk beter dan verwacht. Zelfs beter dan sommige andere producten. De ontkalker zorgde voor een kraaknet resultaat. Ook met de ovenspray kreeg ik vet en vuil eenvoudig weg. De geur die achterblijft is heel aangenaam. En bovendien is het beter voor onze gezondheid!" 

Yvonne Dupre, werkt 20 jaar als huishoudhulp

"Ik was enorm verrast door de werking van het product. Het poetsresultaat is super, de geur die achterblijft is aangenaam en vooral: mijn handen droogden minder uit na het poetsen. Ik ben overtuigd! "

Silke Hennissen, werkt 4 jaar als huishoudhulp

 "Ik ben heel tevreden over deze producten! Andere poetsproducten creëren bijvoorbeeld vaak strepen op een zwarte vloer, maar dat was nu niet het geval. Bovendien ruikt het heel fris! Ook ontvetten lukt heel vlot! De producten die ik normaal gebruik pakken soms op de adem, maar dat had ik met deze producten helemaal niet. Ik ga zeker de switch maken!"

Sandra Sadonius, werkt 30 jaar als huishoudhulp

De resultaten van onze testing in cijfers 

De enquête werd ingevuld door 75 van onze huishoudhulpen die de nieuwe lijn van Ecover-producten grondig getest hebben.

 • 7 op de 10 van onze huishoudhulpen voelde na het poetsen een verschil wat betreft ademhalingsgemak.
 • 9 op de 10 van onze huishoudhulpen vond het schoonmaakresultaat gelijkwaardig of zelfs beter dan een conventioneel product.
 • 8 op de 10 van onze huishoudhulpen hebben na het testen een positievere houding aangenomen ten opzichte van ecologische producten.

En er is meer…

3 tips van onze experts om schoonmaakproducten efficiënt te gebruiken

 • Less is more
  Welk product je ook gebruikt, doe het met mate. Een klein scheutje volstaat om efficiënt te poetsen. Gebruik je teveel product? Dan krijg je omgekeerd effect en maak je strepen op de vloer, ramen of andere oppervlakken.
   
 • Gebruik geen bijtende producten
  Zware chemicaliën als ammoniak en chloor? Die mogen we niet gebruiken. Niet alleen voor onze veiligheid, maar ook voor je huis. Bijtende producten nemen het vuil weg, maar tasten ook de oppervlakten aan waarop je ze gebruikt. Met dofheid, of soms zelfs schade, als gevolg.
   
 • Extra glans
  Een glasreiniger met spray is handig voor glanzende oppervlakken in huis, zoals een glazen salontafel of keukenblad, maar ook voor glanzende (keuken)kasten in andere materialen. Spray het product op een doek, en niet rechtstreeks op het oppervlak, voor een extra glanzend resultaat. 

Waarom thuis ook ecologische schoonmaakproducten gebruiken?

Tijd voor de grote schoonmaak? Klassieke schoonmaakproducten zijn net vervuilend. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Ze bevatten vaak giftige stoffen, hormoonverstoorders en allergenen. Dit in tegenstelling tot ecologische schoonmaakmiddelen, die géén conserveringsmiddelen, fosfaten en fosfonaten, kleurstoffen, microplastics, allergenen en parabenen of chloor bevatten.

Zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp? Surf naar werken als huishoudhulp.
Of ontdek onze dienstverlening.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.