Blog

5 tips voor de lenteschoonmaak

Als de natuur buiten aan vernieuwing werkt, inspireert dat om ook binnen wat opfriswerk te doen. Deze 5 items verdienen alvast jaarlijks wat extra aandacht als je aan het poetsen slaat.

Een extra poetsbeurt 

Vaatwasser

Reinig je vaatwasser door de machine op het warmste programma te laten draaien, zonder vuile vaat uiteraard. Doe eventueel een theelepel (baking) soda in het zeepbakje voor een extra schitterend resultaat.

Airco in de auto

Ga in de lente even bij de garage langs om de luchtkoeling van je auto te laten reinigen. Zo vermijd je dat de airco pollen en mijten gaat rondblazen bij de eerste warme zomerdag.  

Beeldschermen

Even afstoffen is goed, maar af en toe verdienen digitale toestellen en beeldschermen wat extra aandacht. Hou schermen proper met een product dat er speciaal voor gemaakt is. Spuit het product vanop een ruime afstand op de beeldschermen en poets met een zachte doek.

Espressomachine

De grootste vijand van je koffiemachine: kalk! Om goed te zijn ontkalk je een espressomachine best 1 keer per maand met een speciaal ontkalkingsproduct. Doe je dat niet, maak er dan zeker bij je lenteschoonmaak tijd voor. Laat de machine na de poetsbeurt een paar keer zonder koffie doorlopen om na te spoelen.

Inox

Inox blijft langer mooi als je het af en toe reinigt met een speciaal reinigingsproduct. Dat legt een beschermend laagje op het oppervlak. 

Hulp nodig?

De poetshulpen van Helan Huishoudhulp helpen je graag om je huis schoon te houden. Heb je al een poetshulp, maar kun je extra hulp gebruiken voor de lenteschoonmaak? Vraag dan extra uren poetshulp aan via je consulententeam.

Alles wat je moet weten over poets- en strijkhulp

Ben je op zoek naar poets-of strijkhulp? Wil meer weten over dienstencheques? Al deze informatie vind je terug in ons e-book. Deze gids legt in een notendop uit wat je moet weten over hulp in huis.

Wat mag je vragen aan je poetshulp? 

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Blog

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Blog

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Blog

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.