Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Een bezoek aan de orthodontist gaat gepaard met een heleboel vragen. Wat is de prijs van een beugel of blokjes voor je tanden? Waarom heb je die nodig? Dankzij deze handige vragenlijst weet jij precies wat je moet vragen bij de tandarts.
Hoeveel kost een beugel? Dat is alvast één van de 5 vragen om aan je orthodontist te stellen. Overloop onderstaande vragen voor je bij je orthodontist langsgaat. Zo ben je goed voorbereid.
Je informeert je best vooraf over hoeveel je beugel precies zal kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Er is een groot aanbod aan beugels en de prijs kan sterk variëren. Kijk zeker na bij je ziekenfonds wat er terugbetaald wordt en wat niet. Tot en met 22 jaar krijg je bij Helan een terugbetaling voor orthodontie, via de wettelijke ziekteverzekering.
Opgelet: zorg er voor dat de orthodontie opgestart wordt vóór de 15de verjaardag. Zoniet, misloop je de tegemoetkomingen via de wettelijke ziekteverzekering. Nog belangrijk om te weten is dat er een verschil in terugbetaling kan zijn wanneer het gaat om een geconventioneerde of niet-geconventioneerde tandarts.
Ben je als klant van Helan ook aangesloten bij de tandverzekering Dentalia Up? Dan kan je rekenen op een bijkomende terugbetaling naast de wettelijke ziekteverzekering.
Het is belangrijk om te beseffen wat precies het probleem is met je gebit. Zo weet je ook waar je op moet letten, en wat je kan doen om goed voor je gebit te zorgen.
Een beugel vraagt de nodige opvolging. Wees daarom zeker dat je een volgende afspraak maakt om te kijken of alles gunstig verloopt. Beter te veel op controle dan te weinig. Pols op voorhand even hoeveel controles je nodig hebt, zodat je wat vooruit kan plannen.
Is de ingreep überhaupt nodig? Of kun je best nog even wachten? Vraag altijd of de behandeling nodig is en wat er zou gebeuren mocht deze niet plaatsvinden. Vraag ook naar het resultaat dat je van de ingreep kunt verwachten. Als je dan nog twijfelt, is het aan te raden om een second opinion te vragen.
Dé hamvraag van elke beugeldrager: hoe lang moet ik met deze blokjes rondlopen? Je tandarts zal je een schatting geven. Je vindt ook informatie op het Verbond van Vlaamse Tandartsen over de gemiddelde behandelingsduur. Weet wel dat hier geen sluitend antwoord op is, want elke situatie is verschillend.
Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Dan krijg je tot 2.200 euro per behandeling terugbetaald, bovenop de tegemoetkomingen via de wettelijke ziekteverzekering. Dit geldt voor kinderen en jongeren die een behandeling opstarten voor 15 jaar. De tandverzekering dekt 60% van de kosten voor beugels, als je in aanmerking komt voor terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering.
Opgelet: hou rekening met de wachttijd van 12 maanden. We raden ouders van jonge kinderen aan om vroeg genoeg aan te sluiten bij de tandverzekering. Zo ben je optimaal verzekerd op het moment dat je kind een beugel nodig heeft. Sluit je je kind aan bij Dentalia Up voor de 5de verjaardag, dan krijgt het onmiddellijk de maximale terugbetaling.
Heb je een vraag over de terugbetaling van tandingrepen en correcties, of over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.