Tandverzekering bij kanker

Kanker komt altijd onverwacht en heeft een enorme impact op je leven. De behandeling brengt niet alleen schade toe aan kankercellen, maar ook aan je gebit. De herstelkosten zijn duur, en worden niet altijd terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. Gelukkig schenkt de tandverzekering Dentalia Up extra aandacht aan tandzorg bij kankerpatiënten.

Kanker en tandproblemen: dit moet je weten

Chemotherapie is ingrijpend voor het lichaam. Ook het gebit wordt aangetast door de behandeling. Voor sommige kankerpatiënten blijft de schade aan het gebit minimaal. Maar in andere gevallen lopen de herstelkosten hoog op. 

Gelukkig kan je in zo'n situaties rekenen op maatregelen van de overheid. Zo komen zwaar getroffen patiënten in aanmerking voor een volledige terugbetaling van hun tandzorg.

Heb je als kankerpatiënt recht op volledige terugbetaling? Dan moet je tandarts dure behandelingen zoals tandbruggen, kronen, tandimplantaten en tandprotheses, verplicht vastleggen via de derdebetalersregeling. Via die weg betaalt de overheid de kosten voor je tandzorg rechtstreeks aan je tandarts, zelfs als het om een niet-geconventioneerde tandarts gaat. Lees er alles over op deze pagina.

Extra verzekerd met tandverzekering Dentalia Up

Omdat kanker zo ingrijpend is, schenkt de tandverzekering Dentalia Up extra aandacht aan tandzorg voor kankerpatiënten. Ben je aangesloten bij de aanvullende tandverzekering Dentalia Up, en ondervind je tandproblemen door kanker? Dan kan je rekenen op een terugbetaling tot 4.000 euro. Dit geldt al vanaf het eerste jaar na je aansluiting. Voorwaarde is wel dat de diagnose van kanker gesteld werd na aansluiting bij de tandverzekering. Er is dus geen wachttijd voor de terugbetaling van tandzorgkosten voor kankerpatiënten.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.