Tandverzekering bij ongeval

Een ongeval is snel gebeurd. Bij een val op het gezicht kan je gebit schade oplopen. De herstelkosten zijn niet goedkoop. Gelukkig betaalt de tandverzekering Dentalia Up de tandzorgkosten 100% terug. Dit tot 4000 euro per persoon. En omdat een ongeval steeds onverwacht komt, schrapt Dentalia Up de wachttijd. Je tanden zijn dus al direct na je aansluiting verzekerd bij een ongeval.

Tandongeval bij kinderen

Fietsen, steppen, skaten, ... Kinderen spelen, bewegen en ravotten en dat is maar goed ook. Soms gaat het mis en valt je kind. Als je kind op het gezicht valt, dan kunnen er tanden breken, loskomen of uitvallen. 

Wanneer een tand of een stuk tand afbreekt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de tandarts gaat. Bewaar de tand of het stuk tand in fysiologisch serum en neem het mee naar de tandarts. Op deze pagina lees je meer over eerste hulp bij tandongevallen.

Reken op Dentalia Up bij een ongeval

De wettelijke ziekteverzekering betaalt veel tandartskosten terug, maar lang niet alles. Dentalia Up betaalt tot 4.000 euro terug voor tandschade bij ongevallen.

Omdat een ongeval steeds onverwacht komt, geldt er geen wachttijd in dit geval. 

De tandverzekering is gratis voor kinderen tot 3 jaar. Als je je kind aansluit voor de 5de verjaardag, dan krijgt het de hoogste terugbetaling.

Naast tandongevallen zijn er natuurlijk nog heel wat gevallen waarin een tandverzekering goed van pas komt. Denk aan prothesen, kronen, bruggen en implantaten, orthodontie bij jongeren, parodontologie, ... Lees hier waarom een tandverzekering een goed idee is.

Je tanden gezond houden?

Hoe houd je de kosten voor tandzorg onder controle? Lees het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Tandverzekering voor het hele gezin

Je kinderen, je partner en jijzelf. Jullie verdienen allemaal een stralende glimlach. Daarom is de aanvullende tandverzekering Dentalia Up een gezinsverzekering. Jij als ouder en de kinderen die bij jou ten laste staan, sluiten samen aan. Tijdig instappen loont. Neem je Dentalia Up voor je kind 5 jaar is, dan geniet je kind onmiddellijk de maximale terugbetaling.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.