Aansluiten bij een hospitalisatieverzekering tijdens je zwangerschap

Een hospitalisatieverzekering is goed voor je gemoedsrust. Ben je zwanger en wil je aansluiten bij een hospitalisatieverzekering tijdens je zwangerschap? Hou dan zeker rekening met de specifieke wachttijd.

Wat is een wachttijd?

Wil jij een hospitalisatieverzekering bij ons afsluiten? Hou er dan rekening mee dat er doorgaans een wachttijd van zes maanden geldt. Zwangerschap is hier een uitzondering op.

Een hospitalisatieverzekering verzekert een risico waarvan je hoopt dat het niet voorvalt. Om te voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van deze dekking, hanteren de meeste verzekeringen een wachttijd. Dankzij deze wachttijd is het mogelijk om de premies laag te houden, waardoor hospitalisatieverzekeringen voor iedereen toegankelijk blijven.

Welke wachttijd geldt er bij een aansluiting tijdens je zwangerschap?

Wanneer je aansluit tijdens je zwangerschap geldt er een specifieke wachttijd bij Helan.

  • Beval je binnen de eerste 6 maanden na je aansluiting?  Dan geldt een volledige wachttijd en is er geen tussenkomst vanuit de hospitalisatieverzekering.
  • Beval je in maand 7,8 of 9 na je aansluiting? Dan kan je wel al rekenen op een tussenkomst in een tweepersoonskamer en krijg je dus een beperkte tussenkomst vanuit de hospitalisatieverzekering.

Welke hospitalisatieverzekering neem je best?

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus? Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. Met onze drie formules bieden we altijd een dekking aan op maat van jou en je gezin. Met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk welke formule er het best bij je past.

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig? 

Ontdek het in ons gratis e-book.

Download het e-book

Nood aan advies of begeleiding?

Wil je graag aansluiten tijdens je zwangerschap? Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.