Blog

Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Helan Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!

Met heel ons hart

Net omdat de kinderopvang er elke dag weer stond het voorbij jaar, wilden we de kinderbegeleiders eens in de bloemetjes zetten. We stuurden een kaartje in hartvorm naar alle ouders van de kindjes in de opvang. Met de vraag om dat kaartje als dank te bezorgen aan de mensen van de kinderopvang waar hun kindje verblijft. En natuurlijk hebben we in de kinderopvang niks verklapt over onze actie.

Muren vol hartjes

De ouders waren duidelijk te vinden voor dat idee, want er werden massaal kaartjes uitgedeeld in de kinderdagverblijven. We kregen tal van foto’s van muren vol hartjes. De ene keer met een persoonlijke boodschap van mama’s en papa’s, de andere keer met een schattige kribbel van de kinderen zelf. Hartverwarmend om te zien!

Bij kinderdagverblijf Zebrazoen hingen ze de hartjeskaartjes in de waardenboom van Helan Kinderopvang. We werken in de kinderopvang immers rond een aantal vaste waarden, die worden tastbaar gemaakt in deze waardenboom. Mooi om de hartjes daarin te zien!

Met de kaartjes hebben we onze kinderbegeleiders letterlijk een hart onder de riem gestoken, en hen een persoonlijke, welgemeende dankjewel bezorgd.

Ook van ons als organisatie uit willen we daarom zeggen: “Dank je wel voor alle dagen dat jullie met heel veel enthousiasme onze kindjes opvangen! Jullie zijn top!”

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.