Gezin

Een hart onder de riem voor de mensen van de kinderopvang

Tijdens de pandemie gingen scholen en horeca dicht en waren vele kantoren verlaten door het verplichte thuiswerk. Af en toe vergeten we dan dat de kinderopvang al die tijd gewoon open bleef. De vele kinderbegeleiders van Helan Kinderopvang stonden dag in dag uit paraat. En dat verdiende volgens ons een hart onder de riem!

Met heel ons hart

Net omdat de kinderopvang er elke dag weer stond het voorbij jaar, wilden we de kinderbegeleiders eens in de bloemetjes zetten. We stuurden een kaartje in hartvorm naar alle ouders van de kindjes in de opvang. Met de vraag om dat kaartje als dank te bezorgen aan de mensen van de kinderopvang waar hun kindje verblijft. En natuurlijk hebben we in de kinderopvang niks verklapt over onze actie.

Muren vol hartjes

De ouders waren duidelijk te vinden voor dat idee, want er werden massaal kaartjes uitgedeeld in de kinderdagverblijven. We kregen tal van foto’s van muren vol hartjes. De ene keer met een persoonlijke boodschap van mama’s en papa’s, de andere keer met een schattige kribbel van de kinderen zelf. Hartverwarmend om te zien!

Bij kinderdagverblijf Zebrazoen hingen ze de hartjeskaartjes in de waardenboom van Helan Kinderopvang. We werken in de kinderopvang immers rond een aantal vaste waarden, die worden tastbaar gemaakt in deze waardenboom. Mooi om de hartjes daarin te zien!

Met de kaartjes hebben we onze kinderbegeleiders letterlijk een hart onder de riem gestoken, en hen een persoonlijke, welgemeende dankjewel bezorgd.

Ook van ons als organisatie uit willen we daarom zeggen: “Dank je wel voor alle dagen dat jullie met heel veel enthousiasme onze kindjes opvangen! Jullie zijn top!”

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

14 juni

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Helan Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders.