kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.

Het mindere weer maakte dat deze activiteit 3 keer werd uitgesteld, maar nu was het eindelijk zover: we gingen een dag kamperen in de eigen tuin van de Stadskabouter.

Rond het kampvuur

Alle ingrediënten waren er om er een geslaagde dag van te maken. Samen met de kinderen werd er een lekkere koude pastasalade gemaakt met strikjes, komkommer, tomaat, maïs en appeltjes. Bij kamperen hoort ook een kampvuur, dus knutselden we zelf een kampvuur – niet met echt vuur natuurlijk – maar met kleurrijk papier. 

Een echt buitenavontuur

Rond het kampvuur zongen we van “Vrolijke vriendjes, ja dat zijn wij”. We aten samen ons pastaslaatje in de buitenlucht aan de kampeertafel, terwijl een papa voor ons het vlees kwam bakken. Net als de echte kampeerders!
Hoogtepunt van het kampeeravontuur? Het middagdutje in de tent! Het was een buitenavontuur waar iedereen met volle teugen van genoot.

#buitenregenthetvitamientjes 

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het spelen met bladeren
Blog

Creatief met kosteloos materiaal

Spelen en knutselen is niet alleen belangrijk voor de fijne motoriek van je kindje, het stimuleert ook de creativiteit, leert kinderen waarnemen en vergroot hun ruimtelijk inzicht. Duur materiaal heb je overigens helemaal niet nodig. Bij Bellenbos in Borgerhout tonen ze dat je met kosteloos materiaal heerlijk én duurzaam kan knutselen. Haal alvast inspiratie uit deze 3 kosteloze materialen om zelf creatief aan de slag te gaan.