Gezin

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.

Het mindere weer maakte dat deze activiteit 3 keer werd uitgesteld, maar nu was het eindelijk zover: we gingen een dag kamperen in de eigen tuin van de Stadskabouter.

Rond het kampvuur

Alle ingrediënten waren er om er een geslaagde dag van te maken. Samen met de kinderen werd er een lekkere koude pastasalade gemaakt met strikjes, komkommer, tomaat, maïs en appeltjes. Bij kamperen hoort ook een kampvuur, dus knutselden we zelf een kampvuur – niet met echt vuur natuurlijk – maar met kleurrijk papier. 

Een echt buitenavontuur

Rond het kampvuur zongen we van “Vrolijke vriendjes, ja dat zijn wij”. We aten samen ons pastaslaatje in de buitenlucht aan de kampeertafel, terwijl een papa voor ons het vlees kwam bakken. Net als de echte kampeerders!
Hoogtepunt van het kampeeravontuur? Het middagdutje in de tent! Het was een buitenavontuur waar iedereen met volle teugen van genoot.

#buitenregenthetvitamientjes 

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

14 juni

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Helan Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders.