Blog

De sterren van Helan Kinderopvang

Om onze klanten te tonen hoe het eraan toe gaat in de kinderopvang, maakten we een gloednieuw Helan-filmpje. Daarvoor trokken we naar kinderdagverblijf Wonderwolk in Wetteren. Teamleider Petra vertelt hoe die filmdag verliep, met natuurlijk toch een beetje opnamestress in het kinderdagverblijf.

Filmen bij Wonderwolk

“Hey Petra, we gaan een film maken over hoe het er in onze kinderdagverblijven aan toe gaat … Mag dat in Wonderwolk gefilmd worden ?” De vraag kwam op een zonnige lentedag aangewaaid via mail en ikzelf kon er alleen maar enthousiast over zijn. Als teamleider ben ik erg trots op dit wondermooie kinderdagverblijf aan het eind van een doodlopend straatje, geprangd tussen twee bosjes. Maar hoe trots ik ook ben op de locatie, ik ben nog veel trotser op mijn mooie team van kinderbegeleiders. Het zijn stuk voor stuk mensen met een passie voor hun job en “hun kindjes”.  

Opnamestress

Overlopend van goesting om hieraan mee te werken, om aan de wereld te tonen hoe leuk het er aan toe gaat in ons kinderdagverblijf, hoe we er van elke dag een geweldige dag maken, trok ik naar mijn team om hen te melden dat we van hen heuse (film)sterren zouden maken. 
“Maar Petra, we gaan toch niets moeten zeggen …”en “Oeioei, ik pak niet goed op beeld …” waren maar een paar bedenkingen van de kinderbegeleiders. Blijkbaar was mijn team nog niet klaar om zich te ontpoppen tot de nieuwste Veerle Baetens of Jennifer Lawrence … Maar een aantal gesprekken, het verdelen van de gespreksonderwerpen volgens hun eigen talenten, het doornemen van het script en veel geschater later groeide ook bij hen het enthousiasme. Ze moesten gewoon doen wat ze elke dag doen en misschien ook nog een klein woordje uitleg geven ! Dat konden ze wel aan … 

Echt voor de camera

Na een paar administratieve handelingen - voor elk kindje moesten de ouders immers de toestemming geven dat ze wel op beeld mochten – stond dan in volle zomer de cameraploeg voor de deur. De stress bij de kinderbegeleiders was groot, plots was het heel erg echt. Natuurlijk vroegen we ons ook af hoe het voor de kindjes zou zijn. De cameraploeg was warm en hartelijk, nam zelfs de tijd om even met de kinderen door de camera te kijken en hup … daar gingen we. Er werd gewoon in beeld gebracht wat we elke dag doen, de kindjes haalden hun vrolijkste lach naar boven en ook de korte duidingen werden – soms na een aantal pogingen – vlot ingesproken. De beelden lagen vast op film en dan was het spannend uitkijken naar het eindresultaat.  

En beste mama’s en papa’s, kijk maar zelf naar het resultaat. Het verloop van een dag in het kinderdagverblijf zoals het er in werkelijkheid aan toegaat : gestructureerd, liefdevol, uitdagend, grenzen verleggend, … En mocht je toch enige zenuwachtigheid bemerken bij onze kinderbegeleiders, vergeef je het hen dan ? Want liever dan zelf in de belangstelling te staan laten ze immers elke dag uw kindje groeien en stralen.  
 

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.