Jungle Villa Piep in Sint-Denijs-Westrem
Blog

Welkom in jungle Villa Piep

De kindjes van Kinderopvang Villa Piep in Sint-Denijs-Westrem zijn helemaal gek op dieren en de natuur. Daarom werd de opvang omgetoverd tot een echte jungle, met inspiratie van collega’s en eigen creativiteit. Twee weken lang gingen we op ontdekking tussen de bomen, lianen en grote en kleine dieren.

Een verrassing van formaat

Op maandagochtend keken de kindjes van Villa Piep in Sint-Denijs-Westrem hun ogen uit. Dat ze plots in een echte jungle belandden, was een verrassing van formaat. Ze maakten kennis met papegaaien, apen, slangen, olifanten en giraffen. Maar ook samen apencake maken en vissen op eetbare slangen stond op het programma. Om het helemaal af te maken, gingen we samen op speurtocht door de opvang, op zoek naar wilde dieren.

Verhalen en geluiden

Elke dag van de week lazen we boekjes over de jungle en de dieren, waarna de kinderen zelf aan de slag gingen met potlood en verf om de verhalen na te tekenen. Maar ook de geluiden uit de jungle deden het bijzonder goed. Hoe brult een leeuw, hoe ritselt de wind en hoe klinkt een regenpijp? Onze kindjes leerden het allemaal in onze eigen, gezellige jungle.

Wat een avontuur!
 

Deel dit artikel

Verder lezen

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

kind en opa aan het spelen
Blog

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...