Blog

Hoe tevreden ben jij over je kinderopvang?

Als ouder krijg je op bepaalde momenten een vraag over je kinderopvang. Daarmee peilen we naar jullie tevredenheid. Maar welke methode zit daarachter? En wat gebeurt er met je antwoorden? Een blik achter te schermen van onze tevredenheidsbevraging in de kinderopvang.

Hoe werkt het?

Op bepaalde tijdstippen vragen we jou hoe tevreden je bent als ouder van je opvang. Maandelijks vragen we aan ouders van startende en stoppende kinderen om een score aan te geven op 5. 2 keer per jaar bevragen we ook iedereen. De vraag luidt dan: “Hoe waarschijnlijk is het dat je jouw kinderopvang zal aanraden bij familie, vrienden, collega’s.” Dat is een score op 10 en heet de net promotorscore (NPS).

In de bevraging kan je ook altijd aangeven of we je mogen contacteren om verder over je score te praten, of liever niet.

En daarna?

Wij werken achter de schermen verder met jullie opmerkingen, de goede én de minder goede.  We koesteren de warme woorden. We bespreken dit op teamvergaderingen op centraal en lokaal niveau. We halen hier verbeterpunten uit die we meenemen in onze jaardoelen. Zo weten we dat jullie het meest tevreden zijn over de vriendelijkheid van onze kinderbegeleiders. En we weten ook dat we meer aandacht kunnen geven aan het informeren van onze ouders. Communicatie is key, dus deze staat met stip genoteerd op onze agenda van 2022. 

We staan altijd open voor je vragen

Zit je met iets? Praat erover! Je hoeft niet te wachten op een tevredenheidsbevraging om je issues aan te kaarten. Deze bevraging komt er sowieso. We willen deel zijn van jullie ‘village’ met onze kinderopvang. Wij streven met onze waarde ‘binnen lacht de zon’ naar een warme opvangsfeer voor de kinderen en voor jullie. Dat betekent ook dat we open willen communiceren, en je dus altijd bij ons terecht kan met je vragen of opmerkingen, los van de tevredenheidsbevraging.
 

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.