Blog

Werken als vliegende kinderbegeleider bij Helan kinderopvang

Bij Helan Kinderopvang zoeken we volop nieuwe kinderbegeleiders én krijg je heel wat kansen om je talenten te laten schitteren! Zo kan je bij ons als vliegende kinderbegeleider aan de slag gaan en verschillende kinderdagverblijven ondersteunen.

Benieuwd wat je kan verwachten van een job als vliegende kinderbegeleider? In deze blog geven we je een blik achter de schermen én lees je het verhaal van Carla!

Aan de slag als vliegende kinderbegeleider

Werken als vlinder bij Helan Kinderopvang houdt in dat je kinderen omringt én verzorgt met veel liefde. Je ondersteunt hen ook bij eetmomenten, hebt aandacht voor troost- en knuffelmomenten, organiseert heel wat creatieve activiteiten,… Maar dat niet alleen. Als vliegende kinderbegeleider kan je écht een meerwaarde betekenen. Je bent een enorme helpende hand wanneer een kinderopvangverblijf nood heeft aan extra ondersteuning. Daarnaast ben je ook een luisterend oor voor de mama’s en papa’s en vorm je het eerste aanspreekpunt bij vragen. Zoals een echte vlinder zorg je ook voor kruisbestuiving tussen de verschillende kinderdagverblijven. Zo deel je bv. ideeën, inzichten, verbetervoorstellen,… met je collega’s en leer je voortdurend bij!

Een boeiende job dus met veel afwisseling! En dat bevestigen onze medewerkers. Carla is al een 8-tal jaar aan de slag als kinderbegeleider waarvan de laatste 2 jaar als vlinder.
Met veel enthousiasme deelt ze haar verhaal:

 
Hoe kijk jij naar jouw job?

“Na al die jaren ben ik nog steeds heel tevreden met mijn job als vliegende kinderbegeleider! Momenteel werk ik 4/5e en ondersteun ik onze Gentse kinderdagverblijven. Daar spring ik in waar er extra nood is aan hulp, bijvoorbeeld wanneer collega’s met vakantie zijn of onverwachts iemand ziek valt. Dat ik wekelijks in verschillende locaties kan ondersteunen, zorgt voor veel afwisseling. En die variatie in mijn job geeft me elke dag opnieuw heel veel energie!”

 
Waar haal jij het meest voldoening uit?

“Wat ik van bij het begin sterk aanvoelde, is dat je als vlinder je collega’s meteen hulp kan bieden. Ze zijn ook heel blij dat er ondersteuning komt, of onderweg is ;-) Als vliegende kinderbegeleider heb je een zeer gevarieerde job en bouw je ook een groot sociaal netwerk uit. Je kent de kinderdagverblijven en de collega’s door en door. Wanneer er bijeenkomsten zijn of opleidingen, besef je pas hoéveel mensen jou ook (her)kennen. En dat niet alleen. Je neemt wekelijks nieuwe kindjes onder je vleugels, leert heel wat mama’s en papa’s kennen… Omwille van die afwisseling is de band die je opbouwt eerder van korte termijn. Maar het contact is zo divers en altijd anders. En dat maakt het zo boeiend, dat je steeds nieuwe contacten hebt.”

Waarom zou je Helan Kinderopvang aanbevelen in jouw netwerk?

“Omwille van het menselijke dat steeds centraal staat. Er wordt echt rekening gehouden met je voorkeuren én je persoonlijke agenda. Mijn uurrooster bv. krijg ik steeds tijdig toegestuurd, wat me ook de ruimte geeft om naast het werk dingen te plannen. Met onze nieuwe organisatie Helan valt alles samen en is het duidelijk waar we voor staan. Helan is meer dan enkel een ziekenfonds. We hebben een eigen identiteit gekregen, waar onze kwaliteitsvolle kinderopvang deel van uitmaakt.
De nieuwe naam was misschien een beetje wennen, maar ik kijk met veel enthousiasme uit naar ons nieuw verhaal dat start in 2022!”

Wil jij ook een betekenisvolle job?

Als vliegende kinderbegeleider kan je echt het verschil maken. En daar krijg je heel wat respect én liefde voor in de plaats!

  •    Heb je een hart voor jonge kindjes?
  •    Ben je een creatieve duizendpoot en neem je graag initiatief?
  •    En ben je nog op zoek naar een afwisselende job bomvol liefde, of ken je iemand?

Aarzel dan niet en neem vandaag nog een kijkje op onze jobsite!

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.