News

Raadpleeg je gezondheidsgegevens online

Dankzij de site www.mijngezondheid.be krijg je online een handig overzicht van verschillende gegevens over je gezondheid. Dit online gezondheidsportaal wordt ook wel ‘Personal Health Viewer’ genoemd.

Wat vind je er allemaal op terug? Verschillende zaken zoals: 

 • Gezondheidssamenvatting: een samenvatting van je medisch dossier bij je huisarts.
   
 • Rapporten en resultaten: denk bijvoorbeeld aan resultaten van onderzoeken. 
   
 • Medicatie: informatie over je geneesmiddelengebruik: medicatieschema, overzicht van gekregen vaccins, …
   
 • Diverse donaties en wilsverklaringen
   
 • Bevolkingsonderzoeken
   

Wist je dat je vanuit het portaal Mijngezondheid ook kan doorklikken naar het digitale platform van je ziekenfonds om bijvoorbeeld gegevens over terugbetalingen te raadplegen?

Je vindt er ook informatie over andere onderwerpen. Zo kan je er betrouwbare informatie over gezondheid in het algemeen raadplegen, maar ook gekeurde gezondheidsapps en nuttige contacten.

Meer info

Neem een kijkje op het portaal Mijngezondheid.

Deel dit artikel

Verder lezen

Blog

De mantelzorger in de bloemetjes

Ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger, zetten wij graag alle mantelzorgers die zich dagelijks inzetten voor iemand uit hun omgeving in de kijker.

dokter aan het schrijven

Wat is remgeld?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van remgeld, maar wat is remgeld? En wanneer heb je recht op remgeldvermindering? We vertellen het je graag.

Blog

8 patiëntenrechten in 8 filmpjes

De wet rond de patiëntenrechten bestaat al sinds 2002, maar toch zijn deze 8 rechten nog altijd onvoldoende bekend bij de patiënten en de zorgverleners. Daar moet een campagne met 8 filmpjes verandering in brengen.

Blog

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?