Na je reis

Eens terug in België, breng je je ziekenfonds op de hoogte van de medische zorgen die je in het buitenland werden verstrekt.

Terugbetaling van medische zorgen in het buitenland

Voor de terugbetaling van dringende medische verzorging in het buitenland kan je rekenen op onze dienst Dringende Zorgen in het Buitenland. Bij je terugkeer in België vraag je de terugbetaling aan. Helan regelt de terugbetaling zodra we jouw terugbetalingsformulier en de nodige bewijsstukken ontvangen.

Zo regel je de terugbetaling

Goed om te weten

Als gebruiker van Mijn Helan krijg je een melding als een terugbetaling werd verwerkt. Activeer de melding via sms of e-mail op Mijn Helan.

Uitkering bij ziekte

Ben je arbeidsongeschikt door een ziekte of ongeval? Je kan als werknemer, werkloze of zelfstandige recht hebben op een vervangingsinkomen. Geef je arbeidsongeschiktheid tijdig aan. 

Breng Helan meteen op de hoogte indien je, eens terug in België, het werk niet kan hervatten. Zo brengen we je arbeidsongeschiktheid tijdig in orde en heb je recht op een uitkering.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Thuiszorg

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt.

Vakantie

Nood aan rust, avontuur of ontspanning? Helan helpt jou om te herbronnen met vakantiekampen voor je kind(eren) of vakantieverblijven voor het hele gezin.

Een brede kijk op jouw welzijn

Dichterbij op reis: denk aan je vaccinaties

Vaccinaties zijn altijd belangrijk, ook als je geen verre reis maakt. Ga je op citytrip in Europa of wil je een weekendje in de Ardennen boeken? Ook in die gevallen ga je best na of bepaalde (extra) vaccinaties aanbevolen zijn.

Coronaproof reizen? Dit moet je zeker vooraf regelen

Op reis deze winter? Dat vraagt net iets meer voorbereiding dan anders. We lijsten graag de belangrijkste websites voor je op. Zo kan je tijdig alles regelen en zorgeloos genieten van je vakantie. Lees ook hoe het zit met je medische reisbijstand.