Gezin

Kinderdagverblijven in de kijker

Afgelopen zomer lanceerden we bij Helan Kinderopvang een leuke challenge voor de kinderdagverblijven. De uitdaging? Een in-het-oog-springend filmpje maken waarbij het kinderdagverblijf op een creatieve manier in de kijker wordt gezet. We kregen heel wat originele inzendingen van onze verschillende kinderopvangverblijven. Uiteindelijk selecteerden we 2 winnaars. Zij mochten een cadeaucheque t.w.v. €300 in ontvangst nemen!

Op een originele manier in de kijker

Net voor de zomervakantie lanceerden we een oproep in onze Facebookgroep. We stimuleerden onze kinderbegeleiders om met hun kinderdagverblijf mee te doen aan onze employer branding challenge: “Zet je kinderdagverblijf op een originele manier in de kijker!” We kregen heel wat out-of-the box, creatieve, mooie,… filmpjes toegestuurd. En dan was het zover: tijd om te stemmen. Makkelijk was het niet, we werden écht omvergeblazen door alle leuke inzendingen. Daarom introduceerden we een poll in onze Facebookgroep met de top 4 filmpjes.

De winnaars werden door onze medewerkers zelf uitgekozen! De kinderdagverblijven die op de meeste stemmen konden rekenen waren Kinderdagverblijven Appelboompje in Oosterzele en Stiepelsteen in Steenokkerzeel.

Werken als kinderbegeleider?

Voel jij je na het lezen van deze blog helemaal aangesproken om ook bij ons aan de slag te gaan als kinderbegeleider?
Solliciteer vandaag nog!

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

14 juni

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Helan Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders.