Gezin

Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Ook binnen Helan Kinderopvang staan we niet stil wat digitalisering betreft. We zijn altijd op zoek naar manieren om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat maakt vooral het leven voor jou als ouder heel wat gemakkelijker.

Inschrijving: volledig digitaal

De inschrijving van een kindje binnen de Kinderopvang gaat gepaard met heel wat administratie. Vanaf oktober zullen ouders bij een nieuwe inschrijving alles digitaal kunnen voltooien. De informatie die we krijgen via de ouders wordt automatisch ingelezen in onze systemen. Dat betekent: minder kans op fouten en een snellere afhandeling van documenten. 

Na een dubbelcheck door onze administratieve medewerkers genereren we met een eenvoudige druk op de knop een contract en sturen dat digitaal door. Daarenboven zullen de ouders het contract voortaan digitaal kunnen tekenen. Geen printer meer nodig, geen post meer die verloren gaat. Gedaan met zoeken naar papieren, want alle administratie rond de opvang van je kindje wordt netjes bijgehouden in de ouderapp!

Persoonlijke aanpak dankzij videochat

Hulp nodig? Bijkomende administratieve vragen? Geen probleem! Want daarnaast staan we de ouders graag te woord via een videochat. Dat is handig, want er is geen verplaatsing nodig, en je maakt een afspraak op het tijdstip van jouw keuze.

Nieuw startende ouders kunnen gebruik maken van die videochat. Zij krijgen daarvoor een link mee in hun inschrijvingsbundel.

Waarom videochat en geen telefoon? Wij vinden de persoonlijke aanpak belangrijk én kunnen via deze weg ook zaken tonen op het gedeelde scherm. 
‘We zorgen voor eenvoud’, niet?

Op zoek naar kinderopvang?

Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëert Helan een warme, stimulerende omgeving voor je kind.

Vind kinderopvang

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

14 juni

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Helan Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders.