vrouw met tablet
Blog

Digitalisering in de kinderopvang maakt jou het leven makkelijker

Ook binnen Helan Kinderopvang staan we niet stil wat digitalisering betreft. We zijn altijd op zoek naar manieren om de administratie zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat maakt vooral het leven voor jou als ouder heel wat gemakkelijker.

Inschrijving: volledig digitaal

De inschrijving van een kindje binnen de Kinderopvang gaat gepaard met heel wat administratie. Vanaf oktober zullen ouders bij een nieuwe inschrijving alles digitaal kunnen voltooien. De informatie die we krijgen via de ouders wordt automatisch ingelezen in onze systemen. Dat betekent: minder kans op fouten en een snellere afhandeling van documenten. 

Na een dubbelcheck door onze administratieve medewerkers genereren we met een eenvoudige druk op de knop een contract en sturen dat digitaal door. Daarenboven zullen de ouders het contract voortaan digitaal kunnen tekenen. Geen printer meer nodig, geen post meer die verloren gaat. Gedaan met zoeken naar papieren, want alle administratie rond de opvang van je kindje wordt netjes bijgehouden in de ouderapp!

Persoonlijke aanpak dankzij videochat

Hulp nodig? Bijkomende administratieve vragen? Geen probleem! Want daarnaast staan we de ouders graag te woord via een videochat. Dat is handig, want er is geen verplaatsing nodig, en je maakt een afspraak op het tijdstip van jouw keuze.

Nieuw startende ouders kunnen gebruik maken van die videochat. Zij krijgen daarvoor een link mee in hun inschrijvingsbundel.

Waarom videochat en geen telefoon? Wij vinden de persoonlijke aanpak belangrijk én kunnen via deze weg ook zaken tonen op het gedeelde scherm. 
‘We zorgen voor eenvoud’, niet?

Op zoek naar kinderopvang?

Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëert Helan een warme, stimulerende omgeving voor je kind.

Vind kinderopvang

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.