Blog

Kinderbegeleidster én mama: een nieuw hoofdstuk in mijn leven

Dana, kinderbegeleidster bij Helan Kinderopvang

Mama worden. Nooit had ik gedacht dat dit ook zo’n grote impact ging hebben op mijn job als kinderbegeleidster. Dana, kinderbegeleidster bij Helan Kinderopvang, geeft je een blik in haar (nieuwe) leven.

Want wauw… mama zijn…

Mama zijn is loslaten. Elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Normaal ben ik de persoon die bepaalde zorgen en bekommernissen nuanceert en relativeert. Want die traantjes bij het afscheid zijn echt weg eens je de hoek om bent, mama en papa! En natuurlijk is het niet erg dat je kindje niet makkelijk inslaapt. Dat komt wel goed. Maak je vooral geen zorgen. 

Tot ik twee maand geleden zelf voor het eerst mijn zoontje moest achterlaten. Nu pas besef ik hoe hard dit is en hoe onnatuurlijk het voelt om je dierbaarste bezit in andermans handen te geven. En het gemis…dat op elk moment van de dag de kop kan opsteken. Maar mijn collega’s zorgen even goed voor al die kleintjes als ikzelf. Het is dus helemaal oké. Mijn kindje is in goede handen en dat van jou ook.

Het aspect borstvoeding heeft voor mij een emotionele bijklank gekregen. Het vloeibare goud is niet overdreven eens je zelf weet hoe hard je moet werken om een flesje gevuld te krijgen voor dat kleine hummeltje. Met elk druppeltje borstvoeding wordt dus nog voorzichtiger omgesprongen. 

Mama worden… 

Het heeft van mij een hoopje emotie gemaakt. Een traan is bij mij snel gelaten en tranen zien, laat mijn hart sneller breken.  

Mama worden… Het liet me vooral het volgende inzien: 

  • Kinderen zijn de meest wonderbaarlijke wezentjes die er zijn en ik prijs me nog steeds elke dag gelukkig dat ik ze mag helpen groeien. 
  • Ouders zijn superhelden die ook maar mensen zijn. 
  • Kinderbegeleiders zijn ook superhelden want mijn zoontje zo zien lachen bij hen vult mijn hart met dankbaarheid en ontroering.  

Mama zijn.. 
Kinderbegeleidster zijn.. 
Ik hou wel van deze match.

Werken bij Helan kinderopvang

Ga aan de slag bij ons. Reken op intensieve coaching en begeleiding, fijne collega's en een persoonlijke aanpak.

Ontdek onze vacatures

Deel dit artikel

Verder lezen

kind aan het spelen
Blog

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Blog

Helan Kinderopvang kiest voor duurzaamheid

Bij Helan Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we deze tastbaar voor ouders, kinderen en kinderbegeleiders. Ook duurzaamheid is een belangrijke waarde voor ons. Zo willen we ook ons steentje bijdragen tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

Blog

Ontdekking van het blotevoetenparcours in Heldenhuis

Een blotevoetenpad buiten kenden we al, maar ook binnen kun je heel eenvoudig zo’n tactiel pad maken. Bij kinderopvang Heldenhuis in Antwerpen maakten ze er een met verschillende materialen, om dan de kleine voetjes op verkenning te laten gaan.

Blog

Buitenspeelhelden bij Helan Kinderopvang

Buiten regent het vitamientjes. En bij Helan kinderopvangen dansen we in de regen. En ja hoor, dat mag je letterlijk nemen!