Week van de kinderbegeleider
Blog

Directeur wordt kinderbegeleider

Wat als we de directeur zouden uitnodigen om een dagje mee te draaien, dachten ze bij kinderopvang De Parkkabouter in Zwijnaarde. Tenslotte is het week van de kinderbegeleider. En dus trokken zij Filip Standaert, directeur Helan Kinderopvang, aan de mouw.

Doet ie het of doet ie het niet?

Oorspronkelijk dachten onze begeleiders dat het niet zou lukken, want Filip heeft een drukke agenda. Maar tot hun verrassing ging hun directeur met plezier op de uitnodiging in. Al zorgde dat in de eerste plaats ook even voor wat zenuwen: is de opvang wel voldoende opgeruimd? En kunnen we de man wel zomaar een papfles in handen duwen? Het waren twijfels die heel even de kop opstaken, maar al snel weer verdwenen toen Filip vrolijk arriveerde.

Kinderbegeleider voor een dag, maar eerst op stap!

Bij aankomst bleek onze directeur niet bij de pakken te willen gaan zitten. Hij stelde voor om eerst een frisse neus te halen. Tenslotte is ‘Buiten regent het vitamientjes’, niet voor niets een van de waarden van Helan Kinderopvang. Dus zo gezegd, zo gedaan, en onze kinderbegeleider voor een dag trok er mee met ons op uit. Onderweg werd er naar goede gewoonte druk geb(r)abbeld en verteld. Maar ook onze kinderbegeleiders verloor Filip niet uit het oog. Hoe ervaren zij de werkdruk? Hoe voelen zij zich tijdens de coronapandemie? Het bleek een ideaal moment om belangrijke informatie uit eerste hand te krijgen.

Gezellig samen eten, en dan naar dromenland

‘s Middags wordt er lekker gekookt en gegeten bij Helan Kinderopvang. En dus schoof Filip mee aan tafel om een van de allerkleinsten verse patatjes te geven. Dat dreigde even een knoeiboel te worden, maar trok onze directeur - en ervaren papa – vakkundig weer recht. Na het eten was er nog tijd om even te spelen, waarna Filip onze kindjes mee te slapen legden. En dat ging bijzonder vlot, ze waren zo in dromenland.

En onze kinderbegeleiders? Die waren ook in de wolken. Want Filip gaf ons het mooiste compliment: dat we fantastisch voor onze Helan-kindjes zorgen. En daar doen we het voor. Bedankt Filip, voor de mooie dag. En de tijd die je voor ons wou vrijmaken.

Namens het hele team van kinderopvang De Parkkabouter in Zwijnaarde! 
 

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.