Gezin

Sint en Piet bij Wiebelwijs

Sinterklaas gaat natuurlijk nooit onopgemerkt voorbij, maar bij Wiebelwijs in Gent trokken ze het thema helemaal open dit jaar. Met een blote voetenpad met letterkoekjes bijvoorbeeld, maar ook kleurrijke verfzakjes en zachte pluimpjes als fascinerende activiteiten voor de kleintjes.

Verhalen van Sinterklaas

Natuurlijk lezen we veel verhaaltjes over Sint en Piet, waarin we onder andere de ondeugende spiekpietjes leren kennen. We luisteren ook met open mond naar de verhalen van de poppenkast. We verkleden ons als kleine pietjes, en gaan dan op ontdekkingstocht door het blote voetenpad.

Het stro van het paard Slechtweervandaag kriebelt aan onze teentjes. En de letterkoekjes? Die zijn eigenlijk veel te lekker om op te lopen! 

Pret voor iedereen

Ook de allerkleinste kruipertjes delen in het spelplezier. De pluimen van Piets hoed belanden op de lichtbox en worden zo extra kleurrijk. En natuurlijk voelen ze lekker zacht aan. We maakten ook verfzakjes waar de kleintjes veilig mee konden kneden en wrijven. 
Dit leuke thema kon niet anders dan eindigen in... een echt sneeuwballengevecht. Dikke pret voor iedereen!

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

14 juni

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Grenzen verleggen bij Ahoi Ahoi

Kinderen, zeker jonge kinderen, willen graag ontdekken. Bij Helan Kinderopvang stimuleren we dat met veel plezier, binnen veilige grenzen natuurlijk. Bij kinderopvang Ahoi Ahoi in Antwerpen gingen ze actief op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en te experimenteren.

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

Maar elke dag 15 minuten oefenen in de kinderopvang toont beloftevolle resultaten. Dat ontdekten onderzoekers van UGent en VUB na een studie in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Alle partijen roepen op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang en een goede opleiding voor kindbegeleiders.