Blog

Sint en Piet bij Wiebelwijs

Sinterklaas gaat natuurlijk nooit onopgemerkt voorbij, maar bij Wiebelwijs in Gent trokken ze het thema helemaal open dit jaar. Met een blote voetenpad met letterkoekjes bijvoorbeeld, maar ook kleurrijke verfzakjes en zachte pluimpjes als fascinerende activiteiten voor de kleintjes.

Verhalen van Sinterklaas

Natuurlijk lezen we veel verhaaltjes over Sint en Piet, waarin we onder andere de ondeugende spiekpietjes leren kennen. We luisteren ook met open mond naar de verhalen van de poppenkast. We verkleden ons als kleine pietjes, en gaan dan op ontdekkingstocht door het blote voetenpad.

Het stro van het paard Slechtweervandaag kriebelt aan onze teentjes. En de letterkoekjes? Die zijn eigenlijk veel te lekker om op te lopen! 

Pret voor iedereen

Ook de allerkleinste kruipertjes delen in het spelplezier. De pluimen van Piets hoed belanden op de lichtbox en worden zo extra kleurrijk. En natuurlijk voelen ze lekker zacht aan. We maakten ook verfzakjes waar de kleintjes veilig mee konden kneden en wrijven. 
Dit leuke thema kon niet anders dan eindigen in... een echt sneeuwballengevecht. Dikke pret voor iedereen!

Deel dit artikel

Verder lezen

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

Blog

Wie lust er een ijsje?

Bij kinderdagverblijf Wiebelwijs in Gent bracht het mooie weer inspiratie… Inspiratie om met ijsjes aan de slag te gaan! Geen echt ijsjes weliswaar: de kinderen mochten aan de slag met scheerschuim, waterparels en schepjes voor de gekste creaties.

kinderen aan het kamperen
Blog

Kamperen in de tuin bij Stadskabouter

Buiten kamperen in het dagverblijf? Waarom niet! Bij de Stadskabouter in Gent sloegen ze letterlijk hun tenten op in de tuin, en mochten de kindjes een dagje kamperen alsof ze echt op kampeervakantie trokken.