Campagne: Kopzorgen Verdienen Zorg
Door de coronacrisis ondervinden we allemaal hoe belangrijk mentaal welzijn is. Daarbij mogen we de ouderen zeker niet vergeten, de bewoners van woon-zorgcentra maar ook gezonde, actieve 65-plussers.
Ouderen maken veel belangrijke kantelmomenten mee. Denk maar aan het zwarte gat als je met pensioen gaat, het verlies van dierbaren of heel praktische zaken zoals niet meer kunnen autorijden of fietsen. Dit kan heel confronterend zijn en een invloed hebben op het psychisch welzijn. Het is hoog tijd om psychische problemen bij ouderen zichtbaar en bespreekbaar te maken, vandaar de campagne “Kopzorgen Verdienen Zorg”.
Deze campagne van de Vlaamse Ouderenraad laat alle betrokkenen aan het woord:
- De ouderen en hun omgeving kunnen hun ervaringen delen op het prikbord.
- Boeiende gesprekspartners geven een getuigenis in de blog.
- Verschillende partners, zoals OKRA, de VUB…, helpen meer aandacht te vragen voor het psychisch welzijn van ouderen.
Aan de hand van de verworven informatie formuleert de Vlaamse Ouderenraad beleidsvoorstellen voor de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen. Het gaat daarbij zowel om preventie, als om zorg en ondersteuning.
Wil je een boodschap delen op het prikbord, partner worden, campagnemateriaal downloaden of het interview met Paula Sémer lezen? Dat kan allemaal op de website www.kopzorgen.be.
Deel dit artikel
Tags
Ouder wordenVerder lezen
Hulpmiddelen op maat? Laat je bijstaan door een bandagist
Laat je bijstaan door een bandagist en vind de oplossing die bij je past.
Waarom betalen we elk jaar een zorgpremie?
Elk jaar betalen ongeveer 4,5 miljoen Vlamingen een zorgpremie aan hun zorgkas. Maar waar gaat dat bedrag nu precies naartoe? Met die zorgpremies verbeteren ze de levenskwaliteit van meer dan 300.000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen.
Doelgerichte zorg: een nieuwe kijk op jouw zorg
Er waait een nieuwe wind door het zorglandschap. Niet de problemen van wie zorg nodig heeft moeten centraal staan, maar wel de levensdoelen. Dat is het model van de doelgerichte zorg.
Gezond ouder worden begint nu: 5 tips om in beweging te blijven
Zie je jezelf later als een kranige oude dame of heer, dan leg je daar best nu al de basis voor.