News

Je betaalt niet langer 'de prijs van de liefde'

Je bent een persoon met een beperking en woont samen met een partner die inkomsten heeft? Of je wilt graag gaan samenwonen met je partner?

Sinds 1 januari 2021 houdt de FOD Sociale Zekerheid geen rekening meer met de inkomsten van je partner bij de berekening van jouw integratietegemoetkoming. Hetgeen bekend stond als 'de prijs van de liefde' verdwijnt dus. Als je al een integratietegemoetkoming ontvangt, zal de FOD Sociale Zekerheid zelf deze tegemoetkoming herberekenen. 

Ontvang je nog geen tegemoetkoming? Misschien net omdat je een partner hebt met inkomsten? Dan dien je zelf een herziening aan te vragen bij de FOD Sociale Zekerheid.

Dit kan je zelf via My Handicap met behulp van je identiteitskaart en pincode.

Als je hier ondersteuning bij nodig hebt kun je terecht bij onze Dienst Maatschappelijk Werk. Je kunt hiervoor bellen op het nummer 02/218.22.22 of rechtstreeks een afspraak maken.

Verder lezen

Blog

De mantelzorger in de bloemetjes

Ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger, zetten wij graag alle mantelzorgers die zich dagelijks inzetten voor iemand uit hun omgeving in de kijker.

Blog

Heleen en haar fiets

Heleen is een meisje van dertien, dat houdt van muziek en tv, maar bovenal haar mama, papa en broertje heel graag ziet. Heel af en toe laat ze zich ook van haar ondeugende kant zien. Heleen is echter niet zoals andere meisjes van haar leeftijd. Heleen heeft een ontwikkelingsachterstand, ASS en ernstige epilepsie.

Blog

Quarantaine en valpreventie

De maatregelen die werden genomen om kwetsbare personen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus zorgen voor minder sociale contacten en een beperking in activiteiten. Zo gaat de wekelijkse afspraak met de kinesist niet meer door, wordt er voor de oudere naar de winkel gegaan, kappersafspraken worden afgezegd, … Kortweg blijven ze nog meer in hun ‘kot’ dan de jongere generatie. Doordat ze minder bewegen is er ook een hoger risico om te vallen.

Blog

Gastblogger Annemie: Dag van het maatschappelijk werk: op huisbezoek

Elk jaar zetten we de maatschappelijk werker in de kijker. Daarom volgen we Annemie vandaag op huisbezoek bij een koppel waarbij zopas de diagnose van dementie werd gesteld.