Hoeveel kost een nachtbeugel?

Een nachtbeugel is een doorzichtig hoesje dat je over je gebit schuift wanneer je gaat slapen. Wil je weten wat een nachtbeugel gemiddeld kost, en wat je terugbetaald krijgt? Lees dan even verder.

Wat is een nachtbeugel?

Een nachtbeugel is een doorzichtig kunststof hoesje dat je over je tanden schuift. Terwijl je slaapt, houdt de nachtbeugel je tanden en kiezen op de juiste plaats. Een nachtbeugel is dus een 'retentiebeugel', die je nog een periode draagt nadat je je tanden hebt laten corrigeren met een andere beugel. Lees meer over soorten beugels.

Hoeveel kost een nachtbeugel?

De prijs van een nachtbeugel verschilt al naargelang bij welke orthodontist je gaat. Een nachtbeugel is een stuk goedkoper dan een vaste beugel zoals blokjes. Doorgaans kost een nachtbeugel tussen de 100 en de 300 euro. Naast de kost van de beugel zal je ook de controles moeten betalen.

Ben je van plan om te starten met een beugel? Vraag dan vooraf welke behandeling je nodig hebt en wat de kosten zijn. De nachtbeugel is meestal de laatste stap in een orthodontische behandeling. Je zal dus eerst een andere (en duurdere) beugel moeten dragen om je tanden in een goede positie te brengen.

Op deze pagina vind je enkele vragen die je aan je orthodontist kan stellen vooraleer je met een beugel start.

Wil je graag meer weten?

In ons gratis e-book lees je meer over orthodontie bij jongeren.

Download het e-book

Hoeveel krijg je terugbetaald voor je orthodontiekosten?

Voor kinderen die voor hun 15 jaar starten met orthodontie, wordt een deel van de orthodontiekosten terugbetaald. Daarnaast krijgen klanten van Helan een vergoeding tot 1.050 euro. Het gaat om een terugbetaling van 60% voor remgelden, supplementen en materialen. Dit voordeel geldt voor behandelingen vanaf 1/1/2021.

Bij kinderen onder de 9 jaar spreken we van 'vroege orthodontie'. Hier gelden andere regels voor de terugbetaling van de orthodontiekosten. Op deze pagina lees je meer over het verschil tussen de wettelijke terugbetaling voor vroege orthodontie en de wettelijke terugbetaling voor gewone orthodontie.

Opgelet: Ga minstens 1 keer per jaar op tandartscontrole. Zo worden tandproblemen tijdig opgespoord, maar word je ook optimaal terugbetaald. Zowel de wettelijke ziekteverzekering als de aanvullende tandverzekering Dentalia Up betalen meer terug aan wie preventief elk jaar op controle gaat.

Krijg je meer terugbetaald voor je beugel met een tandverzekering?

Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Dan krijg je tot 2.200 euro per behandeling terugbetaald, bovenop de tegemoetkomingen via de wettelijke ziekteverzekering. De tandverzekering dekt 60% van de kosten voor beugels, als je in aanmerking komt voor terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering. Bekijk alle details over de dekking van Dentalia Up op deze pagina.

Opgelet: hou rekening met de wachttijd. Voor orthodontie is de wachttijd 12 maanden. We raden ouders van jonge kinderen aan om vroeg genoeg aan te sluiten bij de tandverzekering. Zo ben je optimaal verzekerd op het moment dat je kind een beugel nodig heeft. Sluit je aan bij Dentalia Up voor je kind 5 is, dan krijg je de maximale terugbetaling.

Een tandverzekering is niet verplicht, maar mooi meegenomen als je kind een beugel nodig heeft, een tandongeval krijgt of een tand moet laten trekken.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.