Hoeveel kost een nachtbeugel?

Een nachtbeugel is een doorzichtig hoesje dat je over je gebit schuift wanneer je gaat slapen. Wil je weten wat een nachtbeugel gemiddeld kost, en wat je terugbetaald krijgt? Lees dan even verder.

Wat is een nachtbeugel?

Een nachtbeugel is een doorzichtig kunststof hoesje dat je over je tanden schuift. Terwijl je slaapt, houdt de nachtbeugel je tanden en kiezen op de juiste plaats. Een nachtbeugel is dus een 'retentiebeugel', die je nog een periode draagt nadat je je tanden hebt laten corrigeren met een andere beugel. Lees meer over soorten beugels.

Hoeveel kost een nachtbeugel?

De prijs van een nachtbeugel verschilt al naargelang bij welke orthodontist je gaat. Een nachtbeugel is een stuk goedkoper dan een vaste beugel zoals blokjes. Doorgaans kost een nachtbeugel tussen de 100 en de 300 euro. Naast de kost van de beugel zal je ook de controles moeten betalen.

Ben je van plan om te starten met een beugel? Vraag dan vooraf welke behandeling je nodig hebt en wat de kosten zijn. De nachtbeugel is meestal de laatste stap in een orthodontische behandeling. Je zal dus eerst een andere (en duurdere) beugel moeten dragen om je tanden in een goede positie te brengen.

Op deze pagina vind je enkele vragen die je aan je orthodontist kan stellen vooraleer je met een beugel start.

Hoeveel krijg je terugbetaald voor je orthodontiekosten?

Voor kinderen die voor hun 15 jaar starten met orthodontie, wordt een deel van de orthodontiekosten terugbetaald. Daarnaast krijgen klanten van Helan een vergoeding tot 1.050 euro. Het gaat om een terugbetaling van 60% voor remgelden, supplementen en materialen. Dit voordeel geldt voor behandelingen vanaf 1/1/2021.

Bij kinderen onder de 9 jaar spreken we van 'vroege orthodontie'. Hier gelden andere regels voor de terugbetaling van de orthodontiekosten. Op deze pagina lees je meer over het verschil tussen de wettelijke terugbetaling voor vroege orthodontie en de wettelijke terugbetaling voor gewone orthodontie.

Krijg je meer terugbetaald voor je beugel met een tandverzekering?

Ben je verzekerd met de tandverzekering Dentalia Up? Dan krijg je tot 2.200 euro per behandeling terugbetaald, bovenop de tegemoetkomingen via de wettelijke ziekteverzekering. De tandverzekering dekt 60% van de kosten voor beugels, als je in aanmerking komt voor terugbetaling via de wettelijke ziekteverzekering.

Opgelet: hou rekening met de wachttijd van 12 maanden. We raden ouders van jonge kinderen aan om vroeg genoeg aan te sluiten bij de tandverzekering. Zo ben je optimaal verzekerd op het moment dat je kind een beugel nodig heeft. Sluit je aan bij Dentalia Up voor je kind 5 is, dan krijg je onmiddellijk de maximale terugbetaling.

Meer over Dentalia Up

Nood aan advies of begeleiding?

Heb je een vraag over de terugbetaling van tandingrepen en correcties, of over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je kan onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.