Borstvoedingsverlof

Als je borstvoeding geeft, kan je hier extra verlofdagen voor opnemen. Er zijn 3 soorten borstvoedingsverlof, elk met hun eigen voorwaarden en eigenschappen. Je leest er hier alles over.

3 soorten borstvoedingsverlof

Gewoon borstvoedingsverlof

Gewoon borstvoedingsverlof heeft geen wettelijk kader. Met toestemming van je werkgever neem je onbetaald verlof op om borstvoeding te geven aan je baby.

Icon

Borstvoedingspauzes op het werk

Borstvoeding geven of melk afkolven tijdens je werkdag? Als je in de privésector werkt, heb je recht op borstvoedingspauzes.

Icon

Werkverwijdering tijdens de borstvoeding

In sommige gevallen kan je niet terugkeren naar je werk zolang je nog borstvoeding geeft. Ook in dit geval kan je werkverwijdering aanvragen.

Icon

Kolf- of borstvoedingsspullen nodig?

In Helan Zorgwinkel koop je als Helan-klant je afkolftoestel met 30% korting. Ideaal als je een voorraadje wil aanleggen en je productie op peil wil houden eens je weer werkt.

Naar Helan Zorgwinkel

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Een brede kijk op jouw welzijn

De samenstelling van borstvoeding

Wist je dat de samenstelling van moedermelk voortdurend wijzigt? De samenstelling is afhankelijk van de voeding van de moeder, de leeftijd van het kind en de duurtijd van de borstvoeding.

Is borstvoeding beter dan flesvoeding?

Borstvoeding of flesvoeding? Het lijkt soms de enige vraag waarmee je als mama in spe geconfronteerd wordt. En wat je ook kiest, iedereen heeft er een mening over. Maar is borstvoeding nu écht beter?