Weer aan het werk

Na enkele heerlijke, bij momenten hectische, eerste weken en maanden met je pasgeborene ga je misschien weer aan het werk. Ontdek wat dan je plichten, maar vooral ook je rechten zijn. En hoe je alle formaliteiten in orde maakt.

Breng ons op de hoogte

Als je het werk hervat vóór het einde van je moederschapsverlof, breng Helan dan op de hoogte. Dat kan makkelijk digitaal via Mijn Helan, of stuur een attest van werkhervatting naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Je rechten als je borstvoeding geeft

Geef je borstvoeding aan je kindje? Dan heb je recht op extra pauzemomenten of kan je borstvoedingsverlof opnemen.

Werk je in een arbeidsmilieu dat gevaarlijk is voor jou en/of je kindje? Dan kan je, net als tijdens je zwangerschap, je werk (gedeeltelijk) stopzetten in het kader van de borstvoeding. Dat heet werkverwijdering.

Is je kindje plots ziek?

Helan springt bij met een ervaren oppas en terugbetalingen.

Ontdek de mogelijkheden

Ziek na de moederschapsrust?

Moet je op doktersadvies langer thuisblijven dan het standaard moederschapsverlof? Dan word je arbeidsongeschikt. In dat geval vraag je een uitkering aan. We gidsen je stap voor stap doorheen het proces.

 

Ouderschapsverlof opnemen

Meer tijd doorbrengen met je kind(eren)? Ouderschapsverlof is misschien een goede optie voor jou. Ontdek de mogelijkheden, de voorwaarden en hoe je deze extra qualitytime aanvraagt.

 

Kolf- of borstvoedingsspullen nodig?

Bij Helan Zorgwinkel koop je als Helan-klant je afkolftoestel met 30% korting. Ideaal als je een voorraadje wil aanleggen en je productie op peil wil houden eens je weer werkt.

Naar Helan Zorgwinkel

Webinar borstvoeding geven

Krijg een antwoord op de meest gestelde vragen rond borstvoeding geven van vroedvrouw Elisabeth en klantenadviseur Stéphanie tijdens het webinar 'Borstvoeding: van aanhappen tot zuigflesjes'.

Herbekijk het webinar

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Blog

Sporten na de bevalling: hoe begin je eraan?

Haast en spoed is zelden goed, dat geldt ook voor sporten na de bevalling. Je lichaam heeft net een erg heftige periode doorgemaakt. Je mag dus niet zomaar onbezonnen opnieuw beginnen sporten aan dezelfde intensiteit als voor je zwangerschap.

Blog

Je lichaam na een bevalling

Na de bevalling ondergaat je lichaam heel wat veranderingen, zowel zichtbare veranderingen als innerlijke, onzichtbare veranderingen.