Weer aan het werk

Na enkele heerlijke, bij momenten hectische, eerste weken en maanden met je pasgeborene ga je misschien weer aan het werk. Ontdek wat dan je plichten, maar vooral ook je rechten zijn. En hoe je alle formaliteiten in orde maakt.

Breng ons op de hoogte

Als je het werk hervat vóór het einde van je moederschapsverlof, breng Helan dan op de hoogte. Dat kan makkelijk digitaal via Mijn Helan, of stuur een attest van werkhervatting naar Helan ziekenfonds, Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk.

Je rechten als je borstvoeding geeft

Geef je borstvoeding aan je kindje? Dan heb je recht op extra pauzemomenten of kan je borstvoedingsverlof opnemen.

Werk je in een arbeidsmilieu dat gevaarlijk is voor jou en/of je kindje? Dan kan je, net als tijdens je zwangerschap, je werk (gedeeltelijk) stopzetten in het kader van de borstvoeding. Dat heet werkverwijdering.

Is je kindje plots ziek?

Helan springt bij met een ervaren oppas en terugbetalingen.

Ontdek de mogelijkheden

Ziek na de moederschapsrust?

Moet je op doktersadvies langer thuisblijven dan het standaard moederschapsverlof? Dan word je arbeidsongeschikt. In dat geval vraag je een uitkering aan. We gidsen je stap voor stap doorheen het proces.

 

Ouderschapsverlof opnemen

Meer tijd doorbrengen met je kind(eren)? Ouderschapsverlof is misschien een goede optie voor jou. Ontdek de mogelijkheden, de voorwaarden en hoe je deze extra qualitytime aanvraagt.

Kolf- of borstvoedingsspullen nodig?

Bij Helan Zorgwinkel koop je als Helan-klant je afkolftoestel met 30% korting. Ideaal als je een voorraadje wil aanleggen en je productie op peil wil houden eens je weer werkt.

Naar Helan Zorgwinkel

Meer over zwangerschap en adoptie

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen, koesteren en helpen je kind spelend leren.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Je kan op ons rekenen voor verzorging, opvolging en advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Een brede kijk op jouw welzijn

Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Denk je aan gezinsuitbreiding, weet dan dat het belangrijk is om je vooraf tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Dankzij Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus hoef je je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten.

Je lichaam na een bevalling

Na de bevalling ondergaat je lichaam heel wat veranderingen, zowel zichtbare veranderingen als innerlijke, onzichtbare veranderingen.