Na de bevalling

Nu je kleine spruit er is, volgen heel wat eerste ervaringen voor jou en je baby. Daarnaast dienen zich verschillende formaliteiten en praktische zaken aan nu de bevalling achter de rug is. We zetten je graag op weg.

Wat je na de bevalling in orde brengt

Je kindje aangeven bij je gemeente

Binnen de 15 dagen na de geboorte moet je je kindje inschrijven bij de burgerlijke stand van de stad of gemeente waar hij of zij geboren is.

Icon

Je kindje aangeven bij Helan

Naast aangifte op het stadhuis of gemeentehuis maak je ook de aansluiting van je baby bij het ziekenfonds in orde.

Icon

Geboortepremie

Bij een geboorte of adoptie horen geschenken.

Icon

Regel je terugbetalingen met je hospitalisatieverzekering

Met een hospitalisatieverzekering, zoals Hospitalia, heb je recht op een terugbetaling van je ziekenhuiskosten.

Icon

Groeipakket aanvragen

Als kersverse ouder heb je recht op financiƫle ondersteuning.

Icon

Zorg aan huis voor mama en baby

Eens de baby er is, zijn extra helpende handen meer dan welkom. Met een brede waaier aan diensten biedt Helan zorg aan huis.

Icon

Volg een zwangerschapsworkshop

Onze partner i-mens organiseert regelmatig workshops voor zwangere vrouwen.

Icon
Baby-uitzet in Helan Zorgwinkel

Helan klant? Krijg korting op je baby-uitzet!

Als klant van Helan Ziekenfonds krijg je 50% korting met een maximum van 150 euro per kind. Kies jouw producten uit het assortiment 'baby en kind' op de website van onze Helan Zorgwinkel. Eenmaal de inschrijving van jouw kindje voltooid is, zal je automatisch enkele dagen later een kortingscode per mail ontvangen. Deze is geldig tot de dag voor de derde verjaardag van het kind.

Ontdek het aanbod

Wat te doen bij de geboorte?

Bij de geboorte van je kleintje komt heel wat administratie kijken. Ons e-book zet ze voor je op een rijtje. Zo raak jij snel wegwijs in alle paperassen.

Download ons e-book

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen en koesteren je kindje en helpen het spelend leren.

Kraamzorg

Nood aan helpende handen? Wij bieden ondersteuning voor jonge ouders. Vertrouw op ons voor verzorging, opvolging en advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Sporten na de bevalling: hoe begin je eraan?

Haast en spoed is zelden goed, dat geldt ook voor sporten na de bevalling. Je lichaam heeft net een erg heftige periode doorgemaakt. Je mag dus niet zomaar onbezonnen opnieuw beginnen sporten aan dezelfde intensiteit als voor je zwangerschap.

Je lichaam na een bevalling

Na de bevalling ondergaat je lichaam heel wat veranderingen, zowel zichtbare veranderingen als innerlijke, onzichtbare veranderingen.