Medisch akkoord voor zuurstoftherapie

Voor kortdurende en langdurige zuurstoftherapie thuis kan je aanspraak maken op een terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering. Hiervoor heb je wel een medisch akkoord nodig van de adviserende arts van het ziekenfonds.

Wat is zuurstoftherapie?

Door zuurstoftherapie wordt het zuurstoftekort in beschadigd weefsel opgeheven. Er worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt en de cellen die nodig zijn voor het herstel kunnen verbeteren. Omdat de aangroei van bloedvaatjes tijd nodig heeft, zijn er meerdere behandelingen nodig.

Sommige patiënten hebben slechts enkele dagen, weken of maanden zuurstoftherapie nodig. Voor andere aandoeningen is gedurende langere tijd de toediening van zuurstof nodig. Deze 2 vormen van zuurstoftherapie hebben elk hun eigen aanpak en voorwaarden. We helpen je op weg.

Volg de status van je medische akkoord op in Mijn Helan.

Naar Mijn Helan

2 soorten zuurstoftherapie

Kortdurende zuurstoftherapie thuis

Heb je jaarlijks niet meer dan 3 maanden zuurstof nodig, dan kan je een terugbetaling krijgen voor gasvormige zuurstof of voor een oxycentrator.

Icon

Langdurige zuurstoftherapie thuis

Als je een ademhalingsziekte hebt, kan je thuis een toestel krijgen voor zuurstoftherapie. Hiervoor heb je, met een medisch akkoord, recht op terugbetaling.

Icon

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Dienst Maatschappelijk Werk

Onafhankelijk leven met een beperking, optimaal helpen als mantelzorger: reken op onze maatschappelijk werkers voor advies, bemiddeling of ondersteuning.

Vlaamse sociale bescherming

Elk jaar krijg je een uitnodiging om de zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming te betalen. Zo help je een zorgbudget te voorzien voor ouderen of mensen die extra zorg nodig hebben.