Terugbetalingen met een medisch akkoord

Voor bepaalde vervangingsinkomens of terugbetalingen heb je een medisch akkoord nodig. De adviserende arts van het ziekenfonds gaat dan na of je aan alle wettelijke voorwaarden voldoet en beslist of je recht hebt op verhoogde tegemoetkomingen.

Bijzonder solidariteitsfonds

Heb je een behandeling nodig die niet terugbetaald wordt door de wettelijke ziekteverzekering? In uitzonderlijke gevallen kan je voor een zeer ernstige aandoening een financiële tegemoetkoming krijgen van het Bijzonder solidariteitsfonds.

Goed om te weten

Wacht je op een medisch akkoord voor de terugbetaling van een geneesmiddel, materiaal, of medische zorg? Via Mijn Helan kan je de status van je aanvraag perfect volgen.

Naar Mijn Helan

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Dentalia Up

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 4.000 euro terug voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Dienst Maatschappelijk Werk

Informatie, ondersteuning en advies over zorgoplossingen en financiële steun. Reken op de experts van de Dienst maatschappelijk werk van Helan.

Helan Zorgkas

Elk jaar krijg je een uitnodiging om de zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming te betalen. Zo help je een zorgbudget te voorzien voor ouderen of mensen die extra zorg nodig hebben.