Kinderen

Als jong en oud elkaar ontmoeten

Een aantal kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang liggen in of naast de gebouwen van een woonzorgcentrum. Ontdek hoe we zo een unieke brug slaan tussen jong en oud.

Synergie tussen jong en oud

Een aantal kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang zijn gevestigd naast of zelfs in de gebouwen van een woonzorgcentrum. Dat komt goed uit, want vanuit Helan Kinderopvang vinden we het heel belangrijk om een brug te slaan tussen jong en oud. De ideale ligging maakt het mogelijk om op heel regelmatige momenten activiteiten te organiseren voor jong en oud samen.

Samen werken, samen creëren

Ines, kindbegeleider bij Kleine Vondel in Boutersem: “De kinderen reageren ’s morgens altijd heel enthousiast als we vertellen dat we naar de ‘oma’s en opa’s’ gaan. Als we in het rusthuis aankomen zijn ze eerst altijd wat verlegen en teruggetrokken. Maar als de ouderen naar hen lachen of zwaaien, komen de meesten wel los."

"Samen plakken, verven, kleuren, puzzelen, dansen, … Je ziet iedereen zichtbaar genieten. De ouderen leven even helemaal op en de kinderen genieten van alle aandacht. Als hun kunstwerken dan ook nog eens worden tentoongesteld in het rusthuis of in het kinderdagverblijf zijn zowel kinderen als de ouderen heel trots."

Bewuste keuze 

Deze kinderdagverblijven van Helan Kinderopgang liggen bij of naast een woonzorgcentrum:

Op 2 januari 2020 openden we ook een gloednieuw kinderdagverblijf in Sint-Stevens-Woluwe: Zebrazoen. Ook dit kinderdagverblijf is gelegen naast een woonzorgcentrum.

Op zoek naar kinderopvang?

Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëert Helan een warme, stimulerende omgeving voor je kind.

Vind kinderopvang

Deel dit artikel

Verder lezen

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Helan kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!

Helan Kinderopvang kiest voor duurzaamheid

Bij Helan Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we deze tastbaar voor ouders, kinderen en kinderbegeleiders. Ook duurzaamheid is een belangrijke waarde voor ons. Zo willen we ook ons steentje bijdragen tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

Buiten regent het vitamientjes

Een frisse neus halen doet deugd. En dat geldt ook voor baby’s. Een van de waarden waarin Helan Kinderopvang gelooft, is buiten spelen en natuurbeleving. Daar zijn heel wat initiatieven voor onder het motto 'Buiten regent het vitamientjes'.