oma geeft kind eten
News

Helan Kinderopvang zoekt vrijwilligers

Helan Kinderopvang is steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers ter ondersteuning van de kinderdagverblijven. Maar wat houdt deze rol als vrijwilliger nu juist in? Lees het in deze blog.

Een échte meerwaarde binnen de kinderdagverblijven

Als vrijwilliger vorm je een enorme meerwaarde in onze kinderopvang en kan je de collega’s bij heel wat taken ondersteunen. Van interactieve activiteiten met de kindjes (zingen, dansen, voorlezen, knutselen, verkleden,…) tot meer zorg- en huishoudelijk gerelateerde taken.

Ilona werkt al meer dan zes jaar als vrijwilliger binnen onze Kinderopvang. Zij koos heel bewust voor deze job als vrijwilliger:

“Omdat ik gek ben op kinderen, én het houdt me jong. Het is onvoorstelbaar hoe snel je een band opbouwt met de kindjes en hoeveel liefde je terug krijgt.
Met de collega’s heb ik een fijne klik. Ze zijn allemaal heel vriendelijk en dankbaar. En dat doet me altijd weer deugd!”

ilona ,

Ik ben gek op kinderen, én het houdt me jong

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt een hart voor jonge kinderen en hebt oog voor hun talenten.
  • Jouw enthousiaste, warme persoonlijkheid vormt je grootste troef!
  • Je hebt zin om je handen uit de mouwen te steken en je steentje bij te dragen aan onze kinderopvang.

Word dan vrijwilliger net zoals Ilona!

Wat je concreet mag verwachten van dit vrijwilligerswerk bomvol liefde, vatten we hieronder nog even samen:

  • Je biedt ondersteuning aan de kinderbegeleiders bij tal van pedagogische activiteiten. Je kiest zelf welke taken jou het beste liggen. Kortom: waar jij in uitblinkt! Een greep uit de mogelijkheden: zingen/dansen met de kindjes, boekjes voorlezen, samen knutselen… Hierbij kan je zelf ook een creatieve invulling geven aan de activiteiten (bv. verkleden, muziekinstrument spelen, parcours maken, spelen met de poppenkast, enzoverder…).
  • Daarnaast kan je meehelpen bij eetmomenten en toezicht houden tijdens slaapmomenten.
  • Samen met de kinderbegeleiders kan je ook ingeschakeld worden in het verzorgen van de kindjes.
  • Je kan ook meehelpen in allerlei huishoudelijke taken: bv. eten voorbereiden en opwarmen, vaatwasmachine vullen, propere was opvouwen,…
  • Steek je graag jouw handen uit de mouwen voor kleine klusjes? Ook dat kan als vrijwilliger!
  • Tot slot kan je ook mee ingeschakeld worden bij het uitwerken van een aantal ideeën om het kinderdagverblijf nóg knusser te maken…

Zin om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Solliciteer vandaag nog!

Deel dit artikel

Verder lezen

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

kind en opa aan het spelen
Blog

Naar oma en opa: meer dan alleen een kinderparadijs

Ouders voeden op en grootouders verwennen, een vertrouwde volkswijsheid. Maar we moeten niet rond de pot draaien: grootouders zijn voor veel families de meest betrouwbare schakel in hun sociale cirkel. Ze vangen de kindjes op na school of bij ziekte, ze zijn ervaren in hun zorg en ze maken maar al te graag tijd vrij voor de kleintjes. Maar dat ideale scenario komt er niet zomaar ...