Werken als vrijwilliger
Testimony

Doorgroeien als vrijwilliger

Doorgroeien van vrijwilliger tot kinderbegeleider? Bij Helan kan dat. Isabelle (51) zocht na haar carrière als thuisverpleegkundige een gloednieuwe uitdaging. En die vond ze bij Helan Kinderopvang.

“Ik ben jarenlang verpleegkundige geweest. Zorgen voor anderen zit mij in het bloed en is het liefste wat ik doe, maar tijdens de coronapandemie begon mijn job wel erg zwaar door te wegen. Daarop ben ik gaan nadenken over wat ik wou in het leven, en voelde ik de nood voor een nieuwe wending opborrelen.”

Tijd voor een carrièreswitch

“Via een kennis kwam ik in kinderdagverblijf De Droomtuin in Sint-Martens-Latem terecht. Daar ben ik dan begin december 2021 gestart als vrijwilliger. Een sprong in het diepe, maar wel een heel spannende. Zal dit werk mij liggen? Haal ik hier voldoening uit? Het waren open vragen waar ik een antwoord moest op zien te vinden. Maar tegen Kerstmis wist ik het al zeker: dit is de uitdaging die ik zocht.”
 

Ik ben alleen maar gelukkig in mijn job als ik kan zorgen voor iemand. Van jarenlang zorgen voor ouderen, ontferm ik me nu over jonge kindjes. Een complete ommezwaai, maar exact wat ik nodig had.

Van vrijwilliger naar vliegende kinderbegeleider

“In De Droomtuin hielp ik eerst 3 halve dagen per week als vrijwilliger. Al snel voelde ik dat zorgen voor kindjes me gelukkig maakte. En dus besliste ik er mijn fulltime job van te maken. Met veel trots kan ik nu zeggen dat ik vliegende kinderbegeleider in de regio Gent ben. Dat betekent dat ik als vlinder verschillende kinderdagverblijven in de regio ondersteun. Die rol schrok me niet af, want door mijn job als thuisverpleegkundige ben ik het gewoon om vaak van omgeving te veranderen.”

Een job bomvol liefde én dankbaarheid

“Toen ik bij Helan Kinderopvang startte als vrijwilliger, voelde ik heel duidelijk de dankbaarheid van de collega’s. Ze zijn zo blij met de ondersteuning die er is. Meehelpen in de dagelijkse werking van het kinderdagverblijf is geen “extra hulpje” maar een echte noodzaak. Je voelt je meteen een volwaardige collega binnen het team.”

Het contact met de kindjes en ouders als bron van energie

“Elke dag opnieuw zorgen voor de kindjes en hen zien evolueren, geeft mij heel wat positieve energie. Het gevoel dat een kindje zich op zijn gemak voelt bij mij, doet heel veel. Dat contact is ook echt mijn bron van energie.”
 

Ik ben op een paar maanden tijd van vrijwilliger naar vliegende kinderbegeleider doorgegroeid, een ongelofelijke kans die ik met beide handen greep. Ik kijk met veel enthousiasme naar mijn toekomst bij Helan en ben benieuwd wat er nog op mijn pad terechtkomt.

Maak ook de ommezwaai

Wil jij ook graag aan de slag als vrijwilliger in onze kinderdagverblijven? Of kijk je uit naar een job als kinderbegeleider?

Laat vandaag nog van je horen. We kijken ernaar uit om je te leren kennen.

Deel dit artikel

Verder lezen

Werken als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang
Blog

Werken als vrijwilliger, zoveel afwisseling

In oktober 2021 ging Gratienne (76) als vrijwilliger bij Helan Kinderopvang aan de slag. En dat doet ze met heel veel plezier en liefde, vertelt ze ons.

Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang
Blog

Dankbaar voor onze vrijwilligers in de kinderopvang

Onze vrijwilligers maken het verschill. En daar zijn we dankbaar voor. Ontdek snel hoe we hen daarvoor in de watten hebben gelegd.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.

kind aan het spelen
14 juni
Blog

15 min bewegen in de kinderopvang goed voor motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Helan Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.