Gezond leven

Ik verwacht eindelijk voluit te kunnen glimlachen

Als je glimlach je al je hele leven stoort, wil je toch voor een beugel kunnen kiezen, ook al betaalt de verplichte verzekering die op jouw leeftijd niet terug. Marleen koos op haar 46ste eindelijk voor een blokjesbeugel en is daar nu al blij om.

Het verhaal van Marleen (46) - Kort:

  • Draagt een beugel om haar gebit eindelijk perfect te maken
     
  • Stelde de keuze voor orthodontie lang uit omwille van de prijs
     
  • Verwacht een mooie glimlach voor een betaalbare prijs

De knoop dan toch doorgehakt

“Tegenwoordig dragen bijna alle jongeren een blokjesbeugel, maar toen ik een jaar of 14 was, was daar geen sprake van. En toch: altijd als ik foto’s van mezelf zie, is mijn gebit het eerste wat mij opvalt. Niet dat ik er ooit commentaar op kreeg. Iedereen vond mij oké zoals ik was. Maar zelf vond ik het wel een probleem. Ik wilde er graag iets aan veranderen, maar de prijs hield me tegen. Het is één van de redenen dat ik uiteindelijk voor een tandverzekering heb gekozen.”

Toen mijn zoon een beugel had, zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat.

Nu al tevreden 

“We hebben voor het eerst veel aan Dentalia Plus gehad toen mijn zoon aan een beugel toe was. Bij hem werd een groot stuk door de verplichte verzekering terugbetaald, maar Dentalia kwam goed van pas voor de rest van de kosten. Bovendien zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat. Daarom heb ik zelf ook de stap gezet. Ik heb mijn beugel 8 maanden en eigenlijk ben ik nu al tevreden met het resultaat.”

Financiële plaatje

“Zonder Dentalia Plus had ik waarschijnlijk nooit voor een beugel gekozen. Als volwassene krijg je geen terugbetaling via de verplichte ziekteverzekering. En in totaal zal mijn beugel toch ongeveer 2500 euro kosten. Dankzij Dentalia betaal ik veel minder uit eigen zak. Dat geld heb ik ruimschoots over voor een glimlach waar ik eindelijk trots op kan zijn!”

Deel dit artikel

Verder lezen

Hoeveel kost een beugel of blokjes voor je tanden?

Een bezoek aan de orthodontist gaat gepaard met een heleboel vragen. Wat is de prijs van een beugel of blokjes voor je tanden? Waarom heb je die nodig? Dankzij deze handige vragenlijst weet jij precies wat je moet vragen bij de tandarts.

Beugel voor volwassenen: 60 procent terugbetaald

Op een beugel staat geen leeftijd. Een beugel voor volwassenen is daarom ook niet ongewoon. Wil je je tanden mooi in het gelid? Kies dan voor een beugel. Dankzij de Dentalia Plus tandverzekering krijg je 60% van de kostprijs voor je beugel terugbetaald.

Starten met een beugel

Vanaf welke leeftijd is het verantwoord om je kind een beugel te laten dragen? En kan je als volwassene nog iets doen aan scheefstaande tanden? Ontdek hier welke soorten beugels er bestaan, en vooral: welk prijskaartje eraan vast hangt.

Ik verwacht tandartsbezoeken zonder zorgen om de kosten

Elke zag bij haar ouders hoe hoog de kosten voor tandzorg kunnen oplopen en koos daarom voor de gemoedsrust van Dentalia Plus: “Toen mijn vader implantaten nodig had, besefte ik hoe kostbaar een compleet gezond gebit eigenlijk is. Ik leer mijn kinderen om dat te koesteren.”