News

Terugbetaling van vervoer om gezondheidsredenen wijzigt

Moet je je soms verplaatsen om de nodige gezondheidszorgen te kunnen krijgen? De tegemoetkomingen van de vervoerskosten van deze verplaatsingen binnen de verplichte verzekering worden aangepast. Lees wat er verandert.

 1. De kilometervergoeding wordt verhoogd van €0,25/km naar €0,30/km
  Deze kilometervergoeding is van toepassing als je zelf in je een transport voorziet. Neem je het openbaar vervoer, dan neemt de verplichte verzekering die kosten integraal ten laste.
   
 2. Indexering van de tegemoetkoming in vervoerskosten
  Het bedrag van de tegemoetkoming in de vervoerskosten zal vanaf nu ook geïndexeerd worden met dezelfde formule als bij de tegemoetkoming voor dialysepatiënten.
   
 3. Tegemoetkoming voor kankerpatiënten die ziekenhuis bezoeken
  Wanneer je als kankerpatiënt een ziekenhuis bezoekt met een zorgprogramma oncologie, zal je een tegemoetkoming krijgen. Er wordt dus niet langer verwezen naar specifieke oncologische behandelingen en kunnen dus ook nieuwe/andere oncologische behandelingen worden meegerekend.
   
 4. De kilometerbeperking voor dialysepatiënten wordt geschrapt
  Dialysepatiënten krijgen de vrijheid om een dialysecentrum te kiezen, die voor hen gemakkelijk bereikbaar is. Ze moeten hier vaak 3 keer per week naartoe. De kilometerbeperking van 30km valt dus weg.

Voor meer informatie over tegemoetkomingen in transportkosten neem je het best contact op met je ziekenfonds.
 

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.