Geef bloed, plasma of bloedplaatjes aan het Rode Kruis

Het Rode Kruis zamelt heel het jaar door bloed, plasma en bloedplaatjes in. Elke donatie telt want ze hebben meer bloed nodig dan er gedoneerd wordt.

Wil jij bloed doneren?

Bloed geven duurt ongeveer een uurtje, kan bij jou in de buurt en is meteen een heldendaad. 

Op de website van het Rode Kruis vind je alle centra waar je bloed kan geven. Je maakt er ook meteen online een afspraak.

Maak een afspraak

Weten of je bloed mag geven?

In sommige gevallen mag je geen bloed geven. Voor bepaalde of onbepaalde tijd. Check daarom eerst of je in aanmerking komt

Ook andere vragen ter voorbereiding van je bloeddonatie of wat er nadien met je bloed gebeurd, vind je bij de veelgestelde vragen terug.

Zomeractie Rode Kruis

Van 1 juli t.e.m. 30 september krijg je een gratis ijsje als je bloed gaat doneren. Een mooie extra motivatie met het warme weer.

Meer over de zomeractie

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.