Vlamingen hebben steeds meer vragen over diabetes

Wist je dat er in Vlaanderen naar schatting 500.000 mensen met diabetes type 1 of 2 leven? Of dat er om de 17 minuten iemand in Vlaanderen de levenslange diagnose ‘diabetes’ krijgt? Het aantal mensen met diabetes blijft onrustwekkend toenemen. En ook het aantal vragen bij de Diabetes Infolijn.

Stel je vragen

De diagnose diabetes roept vaak veel vragen op over voeding, het meten van suikerwaarden en ook over schuldsaldoverzekeringen of het halen van een rijbewijs. Niet alleen bij patiënten, maar ook bij mensen die in hun directe omgeving met diabetes geconfronteerd worden. Belangrijk is dat je niet met deze vragen blijft zitten. Daarom roept de Diabetes Liga nu met een campagne op om je vragen over diabetes vooral te stellen.

Via de Diabetes Infolijn kan je je vragen stellen aan een van de 3 professionele medewerkers, die de afgelopen 25 jaar meer dan 100.000 vragen hebben beantwoord. Dit kan via infolijn@diabetes.be of 0800 96 333. Je staat er dus niet alleen voor!

14 november: Wereld Diabetes Dag

Naar aanleiding van de 31ste editie van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2021, wil de Diabetes Liga Vlaanderen blauw kleuren. Door gebouwen en monumenten de universele kleur van diabetes te geven, willen ze aandacht vragen voor deze chronische ziekte.

Meer informatie over diabetes kan je terugvinden via www.diabetes.be. Vanaf 45 jaar kan je je risico’s op diabetes type 2 nagaan via www.gezondheidskompas.be.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

Gratis webinar: Stop met musturberen

Jezelf te veel druk op leggen. Vinden dat je bepaalde dingen moet doen. Dat is musturberen. Helan deed onderzoek naar het musturbatiegedrag in Vlaanderen. En zag dat we collectief gebukt gaan onder al dat moeten.

25 april

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Sinds februari zijn 5 miljoen Oekraïners hun land ontvlucht, waaronder bijna 30.000 die zich hebben aangemeld op Belgische bodem. Tal van initiatieven werden al op poten gezet om hen te verwelkomen en te helpen met hun administratie. Ook op het vlak van preventie, welzijn en zorg.