News

Vlamingen hebben steeds meer vragen over diabetes

Wist je dat er in Vlaanderen naar schatting 500.000 mensen met diabetes type 1 of 2 leven? Of dat er om de 17 minuten iemand in Vlaanderen de levenslange diagnose ‘diabetes’ krijgt? Het aantal mensen met diabetes blijft onrustwekkend toenemen. En ook het aantal vragen bij de Diabetes Infolijn.

Stel je vragen

De diagnose diabetes roept vaak veel vragen op over voeding, het meten van suikerwaarden en ook over schuldsaldoverzekeringen of het halen van een rijbewijs. Niet alleen bij patiënten, maar ook bij mensen die in hun directe omgeving met diabetes geconfronteerd worden. Belangrijk is dat je niet met deze vragen blijft zitten. Daarom roept de Diabetes Liga nu met een campagne op om je vragen over diabetes vooral te stellen.

Via de Diabetes Infolijn kan je je vragen stellen aan een van de 3 professionele medewerkers, die de afgelopen 25 jaar meer dan 100.000 vragen hebben beantwoord. Dit kan via infolijn@diabetes.be of 0800 96 333. Je staat er dus niet alleen voor!

14 november: Wereld Diabetes Dag

Naar aanleiding van de 31ste editie van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2021, wil de Diabetes Liga Vlaanderen blauw kleuren. Door gebouwen en monumenten de universele kleur van diabetes te geven, willen ze aandacht vragen voor deze chronische ziekte.

Meer informatie over diabetes kan je terugvinden via www.diabetes.be. Vanaf 45 jaar kan je je risico’s op diabetes type 2 nagaan via www.gezondheidskompas.be.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.